Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting in NL

Abonneer nú met korting

Thuiswerk 2.0: 10 ideeën voor je landelijk werkplekje

Meer mensen dan ooit werken van thuis uit. Een evenwichtige mix tussen een rustig decor voor een hoge productiviteit en het warme thuisgevoel is voor zo’n ‘home office’ van essentieel belang. Wij verzamelden 10 voorbeelden waarin mensen erin geslaagd zijn om landelijk werken in huis te integreren.

1. Oranjerie als bureau

Eigenaars Sofie en Wim van chambres d’hôtes Le Temps Différent besloten de oranjerie van hun verbouwde hoeve op een bijzondere manier in te richten. Gasten kunnen deze ruimte gebruiken om gezellig een praatje te slaan met zicht op de tuin en/of het binnenzwembad, maar ook om te werken. De houten maatwerkkasten, de stoere tafel en de gezaagde Boomse klinkers op de vloer creëren de perfecte sfeer.

landelijk werken bureau kast wit poef
2. Unieke contrasten

Cindy en Alex bliezen een woning uit de jaren twintig van de vorige eeuw nieuw leven in. Dat deden ze door oude voorwerpen een andere bestemming te geven en unieke contrasten te creëren. Deze bureauruimte, van waaruit ze hun decoratiemerk Stapelgoed leiden, vormt daar geen uitzondering op. De basis van zowel de plankenvloer als de meubelen is wit, maar de stofstalen en de authentieke glas-in-loodramen zorgen voor kleurrijke toetsen.

landelijk werken bureau stoelen gecapitonneerd kast legplanken designlamp
3. Stoer en eenvoudig

Sonje en Piet hebben heel grondig kunnen nadenken over hoe hun huis eruit zou gaan zien. Het duurde immers langer dan verwacht voor alle vergunningen van hun nieuwbouwwoning rond waren. Ze kozen in heel het huis voor een stoere look, ook in de werkkamer. Die hielden ze vrij eenvoudig met een lange houten tafel, een houten bank en twee fauteuils. Geurt van De Stamkamer zorgde voor een op maat gemaakte kast die ruimte creëert. De plafondlamp is van Brand van Egmond.

landelijk werken bureau gordijnen rood klassiek
4. Elegant klassiek

Voor liefhebbers van het klassiekere werk is deze ruimte een pareltje. Pieter Porters paste het oud-herenhuis van de grootmoeder van de heer des huizes aan de wensen van de nieuwe bewoners aan. Vlak naast de zithoek integreerde hij een werktafel. Opmerking voor de dierenliefhebbers: de leeuwenwelp in de glazen kas is geen jachttrofee, maar een welpje dat een natuurlijke dood gestorven is en daarna werd opgezet.

landelijk werken bureau eiken hout plant lamp
5. Nieuw leven

Oude voorwerpen een nieuw leven geven, dat is wat de bewoners toepasten in hun bureauruimte. De bureautafel bijvoorbeeld was vroeger een toonbank. De ingebouwde kast op de achtergrond werd dan weer gerealiseerd met behulp van oude Franse deuren.

landelijk werken bureau stoel gecapitonneerd raam
6. Werken met uitzicht

Een inspirerend uitzicht kan bevorderlijk zijn voor de productiviteit. De bewoners kozen er bewust voor om de bureautafel – bestaande uit een smeedijzeren onderstel en een houten blad – voor het raam te plaatsen. Vanaf daar kijken ze vanuit hun penthouse op de bovenste verdieping uit op de groene tuin die het appartementsgebouw omringt.

landelijk werken bureau vaas kast grijs wit riet koffers buste
7. Garage wordt hobbyruimte

Een huis tijdens een verbouwing naar je hand zetten, is ook vaak een kwestie van bestaande ruimtes helemaal anders te gaan gebruiken. Nancy bijvoorbeeld maakte van een deel van de garage een hobbyruimte. Een opgekleefde vloer van kunststof verbergt de ‘lelijke’ garagevloer. Een van de blikvangers is het ingelegde Louis Vuitton-leder op de schrijftafel. Dat kon ze ooit op een markt in Turkije op de kop tikken.

8. Compact en sfeervol

Styliste Kristel van Leeuwen van woon(T)huis creëerde dit sfeervolle werkhoekje. “Je hebt niet altijd veel ruimte nodig voor een functionele plek”, legt ze uit. “Plaats bijvoorbeeld een klein bureautje in je keuken of woonkamer om snel wat werkzaamheden in de gezamenlijke ruimte van het huis uit te voeren. Maak het hoekje extra sfeervol en huiselijk door er een mooie kandelaar, een stolp met houten element, een leuke quote, een sfeerlamp en een krukje of stoel met zachte vacht aan toe te voegen.”

landelijk werken bureau strak hout
9. Gedurfde combinaties

In de bureauruimte van zijn eigen woning komt de gedurfde stijl van Peter Vispoel, zaakvoerder van Meilleure En Plus, duidelijk naar voren. Het eikenhout vormt een perfecte harmonie met het gepoederlakte staal van het meubelbeslag en de authentieke fabriekslampen uit 1885 hangen broederlijk naast de moderne inbouwspots van Dark.

landelijk werken bureau tafel stoel wieltjes kalkverf
10. Sober maar warm

Peter en Kristel van Feliz zochten in het volledige interieur van hun verbouwde boerderij naar een mix van strak en landelijk. Deze werkplek illustreert dat perfect. De ruimte op zich is heel sober ingericht, maar de karakteristieke tafel en de kalkverf op de wanden zorgen voor een warme uitstraling.

Bron beeld: 1. Locatie Le Temps Différent, realisatie ABC Projects, Frank Tack en Vandemoortel Rustieke Bouwmaterialen, fotografie Jonah Samyn – 2. Realisatie Stapelgoed, fotografie Sarah Van Hove – 3. Realisatie De Stamkamer, fotografie Jonah Samyn – 4. Realisatie House of Porters, fotografie Sarah Van Hove – 5. Sarah Van Hove – 6. Sarah Van Hove – 7. Realisatie The Power of Paint, fotografie Sarah Van Hove en Stefanie De Neve – 8. Realisatie AOZ Interieur, styling woon(T)huis, fotografie Sarah Van Hove – 9. Realisatie Meilleure En Plus, fotografie Stefanie De Neve – 10. Realisatie Feliz Interieurinrichting, fotografie Jonah Samyn | Tekst Bert De Pau

Nog geen abonnement?

Ben je geïnspireerd geraakt door dit artikel en wil je graag een abonnement op Wonen Landelijke Stijl afsluiten? Klik dan hier.