Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting in NL

Abonneer nú met korting

Kerstsfeer tot in de kleinste hoekjes

Dat een kerstboom kerstsfeer in huis brengt, weet iedereen. Een feestelijk aangeklede tafel ook. Maar hoe zorg je dat de rest van je huis, ook de doorgaans vergeten hoekjes, één en al kerst ademt? Deze stylingtips helpen je op weg.

1. Feestelijke etagère

Styliste José Spaans: “Deze etagère is gemaakt van een blauw dinerbord op een omgekeerde beker. Hierop staat een flinke hoeveelheid kaarsen in warm mauve, bijeengebonden met een lange, lederen veter. De kleine krans van dunne takjes en kleine toefjes droogbloemen maakt het extra feestelijk.

stylingtips buiten voordeur2. Nonchalante binnenkomer

Styliste Frieda Dorresteijn: “Wil je een natuurlijke uitstraling, dan hoeft het allemaal niet te netjes te zijn. Begin daar al mee bij je voordeur. Strooi rustig wat sparappels voor de deur uit, zodat het geen te strak geheel wordt, maar ook nog een nonchalante touch heeft. De krans aan de voordeur is gemaakt van Asparagus met hierin takken met dennenappeltjes verwerkt.”

stylingtips bank groen lint3. Geknoopt groen

Vergeet ook de achterzijde van je stoelen of banken niet. Zo worden je gasten meteen in de juiste sfeer ondergedompeld zodra ze binnenkomen. “Bind bijvoorbeeld enkele kleine takjes bij elkaar met een lint en knoop dit vast aan de rugleuning van een stoel of bankje”, geeft Gerjanne van Daalen, styliste voor Meubelpark De Bongerd, een tip.

stylingtips schaaltje kandelaars4. Blijvende schaal

Styliste Britt Gysbrechts: “Plaats wat kaarsen in een schaal en werk af met groen en/of dennenappels. Deze sobere decoratie kan ook na de feestdagen perfect blijven staan.”

stylingtips klok5. Groene combinaties

Styliste Frieda Dorresteijn: “Met kerst zijn dennentakken niet weg te denken voor mij. Dit kerstgroen met sparappeltjes decoreert enorm leuk. Een eenvoudige toef maak je van een tak dennengroen, wat eucalyptus en een takje Asparagus. Een zinken kerstklok maakt het kerstgevoel compleet.”

stylingtips houten schaaltje6. Alledaags wordt 100% kerst

Uiteraard kun je speciaal voor kerst op zoek gaan naar unieke accessoires. Je kunt echter net zo goed uitzoeken welke accessoires die je doorheen het jaar gebruikt ook wat meer kerstgevoel kunt bezorgen. Styliste Gerjanne van Daalen (Meubelpark De Bongerd): “Een oud, houten schaaltje kun je het hele jaar door gebruiken in je interieur.”

stylingtips menukaart7. Zelfgemaakte menukaart

Styliste Angelina van Oort: “Een extra feestelijk element creëer je met handgeschept papier en een waxzegel. Ideaal voor je uitnodigingen, menukaarten of een leuke kerstgroet. Zelfgemaakte menukaarten bij de kersttafel zorgen bovendien voor een creatieve en persoonlijke touch.

stylingtips eucalyptus lampen8. Heerlijk geurend

Styliste Britt Gysbrechts: “Met de juiste accentverlichting creëer je onmiddellijk een gezellige sfeer. Hier is de verlichting gecombineerd met een vaas met olijftakken en heerlijk geurende eucalyptus.”

stylingtips roze kussens ster9. Sprankelende prints

Om een kerstinterieur niet te eentonig te maken, kun je volgens styliste Kristel van Leeuwen maar beter niet altijd voor effen kleurvlakken kiezen. “Door af en toe een print te gebruiken, krijgt het geheel een extra sprankelend effect”, vertelt ze. Bron beeld: 1. styling José Spaans, fotografie Sarah Van Hove – 2. styling Frieda Dorresteijn, fotografie Joyce Vloet – 3. styling Gerjanne van Daalen, fotografie Meubelpark De Bongerd – 4. styling Britt Gysbrechts, locatie Gommaire, fotografie Sarah Van Hove– 5. styling Frieda Dorresteijn, fotografie Joyce Vloet – 6. styling Gerjanne van Daalen, fotografie Meubelpark De Bongerd – 7. styling Angelina van Oort, fotografie Sarah Van Hove – 8. styling Britt Gysbrechts, locatie Gommaire, fotografie Sarah Van Hove – 9. styling Kristel van Leeuwen, fotografie Sarah Van Hove

Nog geen abonnement?

Ben je geïnspireerd geraakt door dit artikel en wil je graag een abonnement op Wonen Landelijke Stijl afsluiten? Klik dan hier.