Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting in NL

Abonneer nú met korting

6x creatief met fruitkistjes

DECOREREN Landelijke Stijl verzamelde een hele hoop fruitkistjes en liet er enkele handige harry’s op los. Het resultaat? Zes creatieve meubeltjes voor binnen en buiten!

flessenkratje

1. Flessenkratje

Snij de flessen op hoogte zodat ze niet boven de onderste plank uitkomen. Vul ze vervolgens met water en beregras. Snijd de achterste bundels hoog af en de voorste laag. Vul de glazen met lauw water en verdeel de zonnebloemen er op verschillende hoogtes in.

handdoekkastjeZilverkleurige handdoek (Dauby), badhanddoeken en decoratiemateriaal (Ottomania).

2. Handdoekkastje

Zet twee kistjes op mekaar en maak ze met schroeven aan elkaar vast. Beschilder de binnen- en buitenkant met krijtverf. Zaag de plankjes op maat.Maak in de bovenste kist onderverdelingen voor opgerolde handdoekjes. Leg in de onderste bak slechts één grote plank. Beschilder de planken alvorens ze in de kistjes vast te nagelen. Maak het handdoekrekje vast aan de zijkant.

leghok

3. Leghok

Verwijder de bodem van de fruitkist en vervang deze door kippengaas. Bevestig aan de bovenkant een extra plankje en zaag hier een hartvorm uit met een decoupeerzaag. Bevestig een plank aan de onderkant en breng hierop met een sjabloon het woord ‘leghok’ aan.

nachtkastje

4. Nachtkastje

Plaats een sokkel van vier houten plankjes onder het opstaande kistje. Bevestig aan de open zijde een deurtje, met behulp van scharnieren. Schilder het deurtje, de sokkel en de bovenkant met de matte lakverf kleur ‘Absint’ van Carte Colori. Frees als extra detail een bloempje in de deur.

speelgoedkist

5. Speelgoedkist

Schilder de kisten in verschillende kleuren. Voor enkele kisten werd bordverf van Histor (verkrijgbaar in diverse kleuren) gebruikt, zodat er een tekst met bijvoorbeeld de inhoud op geschreven kan worden. Neem voor het deksel een plank op maat van de bovenkant van de kist en leg daarop een stuk mousse. Overtrek deze met leuke stofjes (Eijffinger). Trek de stof goed aan en maak deze onderaan vast met nietjes. Neem een iets kleinere plank en zaag hiervan de hoeken schuin af. Bevestig de plank op de onderkant van het deksel, met behulp van nagels met een platte kop. Dankzij deze plank blijft het deksel goed op de kist liggen.

wandrekZeteltje en decoratieve items (Topinterieur).

6. Wandrek

Bevestig de kisten in verschillende richtingen rechtstreeks op de muur met behulp van schroeven. Plaats één kist op wieltjes, zodat deze als magazinehouder gebruikt kan worden.

Bron: DECOREREN Landelijke Stijl voorjaar 2011 | Realisatie: Krista Verwimp, Dorien Ceulemans, Nadine Allermeersch en Jonah Samyn | Fotografie: Dorien Ceulemans, Jonah Samyn en Sarah Van Hove | Met dank aan Stef AntiekHistorEijffinger, Carte ColoriAbbondanza en Moka & Vanille