Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting in NL

Abonneer nú met korting

4x de lente in huis met eieren

Een paar heerlijk geurende fresia’s in een vaasje, losse krulwilgtakken in een schaal, enkele eenvoudig gestylede eitjes … Ontdek hoe je met minimale inspanning een maximum aan voorjaarssfeer in huis brengt!

Zwarte eieren takjes Kristel van Leeuwen

1. Mini vaasjes

Blaas enkele eieren uit, beschilder ze twee maal met schoolbordverf en voorzie ze van een leuk woord of tekeningetje. Tover de eieren eventueel om tot mini vaasjes door ze te breken en te vullen met water. Met wat dubbelzijdige tape aan de binnenkant van het ei, waaraan je een mooi lintje of koordje hangt, krijg je kleine hangvaasjes die perfect zijn voor je paasboom of die je gewoon aan enkele losliggende krultakken kunt hangen.

Leoniek Boers gespikkelde eieren close-upRoze taartplateau (Rozen en Bottels).

2. Gespikkeld

Gek op gespikkelde eieren? Maak ze zelf door enkele witte exemplaren te besprenkelen met verdunde ecoline. Dompel hiervoor een tandenborstel onder in een mengsel van ecoline en water, houd een zeefje boven de eieren en haal de tandborstel er enkele keren overheen zodat er spikkels ecoline op de eieren belanden.

Leoniek Boers tulp eierenVaas, groen bord en roze schaal (Rozen en Bottels).

3. Bijzonder boeket

Blaas enkele eieren uit en maak aan de bovenkant een opening zo groot als de koppen van je bloemen. Voorzien onderaan een gaatje waar de bloemstelen doorheen passen. Rijg de eierschalen tenslotte aan de bloemen.

Betonnen eieren schaal Kristel van LeeuwenStalen bord (Woon(T)huis Interieurstyling).

4. Beton & veertjes

Het hoeft niet allemaal fijn en lieflijk te zijn. Een stoerder paas- of lentetafereeltje creëer je eenvoudigweg met betonnen eieren, sober gestyled in een schaal met magnoliatakken. Voor een zachte toets kan je eventueel enkele eieren bekleden met veertjes.

Bron: DECOREREN Landelijke Stijl lente 2014 | Realisatie: Kristel van Leeuwen en Leoniek Boers | Fotografie: Stefanie De Neve