Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting in NL

Abonneer nú met korting

De badkamer 3x anders

De badkamer is de perfecte plek om weg van de dagelijkse drukte even tot rust te komen. Een landelijke badkamer kun je op verschillende manieren creëren. Ga je voor sereen wit, ruw hout of klassieke materialen en vormen? Deze voorbeelden uit het rijke archief van WONEN Landelijke Stijl zorgen ongetwijfeld voor inspiratie!

hout badkamer ligbad

hout badkamer wit

hout badkamer wastafel rivierkeien

Warm hout

Geen materiaal dat sterker een landelijke sfeer uitstraalt dan hout. Dat hout hoeft niet helemaal perfect te zijn. Integendeel zelfs: een extra ruw oppervlak met opvallende nerven en knopen zorgt juist voor extra karakter. De meest pure uitstraling verkrijg je door het hout in zijn natuurlijke kleur te laten, maar je kunt het aanwezige hout uiteraard ook een laagje verf geven om het af te stemmen op de rest van het interieur. Hout laat zich bovendien gemakkelijk combineren met andere natuurlijke materialen, zoals rivierkeien of natuursteen

wit badkamer contrast

wit badkamer klein raam

wit badkamer marmer

Sereen wit

Als een badkamer dient om tot rust te komen, dan is een witte basis altijd een goed uitgangspunt. In een ruimte met veel natuurlijk licht kun je het wit gerust combineren met enkele donkerdere accenten, maar beschikt de badkamer enkel over kleine ramen, dan maakt het wit de ruimte juist extra licht. Binnen een landelijke stijl hoeft het wit trouwens allesbehalve spierwit te zijn. Wanden in bijvoorbeeld crèmewit of eierschaalkleur ogen net dat tikkeltje warmer. Ook wit marmer met subtiele kleurtinten kan een optie zijn.

klassiek badkamer marmeren blad

klassiek badkamer lambrisering blauw

klassiek badkamer bad pootjes

Romantisch klassiek

De klassieke, Engelse stijl blijft populair voor de aankleding van badkamers. Zelfs bij mensen die voor het overige een sober interieur hebben. Een badkamer mag immers net altijd iets warmer en romantischer ogen. Door klassieke materialen en vormen met elkaar te combineren, bijvoorbeeld een wastafelmeubel met klassieke fronten en een marmeren blad, creëer je al meteen een mooi kader. Dat effect kan je nog extra versterken door sierlijke lambriseringen op de wanden aan te brengen. Uiteraard mogen ook typische elementen zoals een bad op pootjes of Engels kraanwerk niet ontbreken.

Tekst: Bert De Pau | Badkamers: 1. Realisatie: Taps & Baths – Fotografie: Sarah Van Hove en Stefanie De Neve | 2. Locatie: B&B De Waterzooi – Fotografie: Jonah Samyn | 3. Realisatie: Timeless Living – Fotografie: Luc Roymans | 4. Realisatie: Bo & Dou – Fotografie: Sarah Van Hove | 5. Realisatie: Le Gîte – Fotografie: Anneke Gambon | 6. Realisatie: 18|20 – Fotografie: Caroline Monbailliu | 7. Realisatie: Den Stal/Carrara/Dauby – Fotografie: Sarah Van Hove | 8. Locatie: B&B Godendo – Fotografie: Jonah Samyn | 9. Locatie: Buxted Park Hotel – Fotografie: Jonah Samyn