Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting in NL

Abonneer nú met korting

Bijzettafels 5x anders

Bijzettafels zijn erg veelzijdig. Ze kunnen heel praktisch zijn, bijvoorbeeld om je drankje op te zetten terwijl je aan het lezen bent, maar ook heel decoratief. Met de juiste accessoires creëer je in no time een uiterst gezellige sfeerhoek. Wij gingen op zoek naar vijf origineel gestylede bijzettafels.

bijzettafels scheidingswand

1. Bijzettafels als scheidingswand

Bijzettafels kunnen een mooie manier zijn om verschillende functies af te bakenen in een open leefruimte zonder ze fysiek van elkaar te scheiden. Hier is dat slim gedaan door een houten bijzettafel tegen de achterzijde van de zitbank te plaatsen. Let er wel op dat de tafel en de sofa in dat geval ongeveer dezelfde afmetingen hebben, anders kloppen de verhoudingen van de hele ruimte niet meer.

gestylede bijzettafels

2. Gestylede bijzettafels

Een mooi gedecoreerde bijzettafel oogt op zich al gezellig, maar het wordt nog fraaier als je een deel van het interieur mee in de styling integreert. In dit geval bijvoorbeeld worden de houten tafel en de verweerde decoraties erop gecombineerd met een authentiek ossenoog aan de wand, zodat wand en tafel samen als het ware met elkaar versmelten.

zelfgemaakte bijzettafels poef dienblad

3. Zelfgemaakte bijzettafels

Hoewel de naam het anders laat vermoeden, hoef je niet altijd een tafel te hebben om een bijzettafel te creëren. Bestaande voorwerpen kun je ook perfect een andere functie toebedelen. In dit geval bijvoorbeeld kozen Arie en Nelie ervoor om een poef van De Bongerd, die uit dezelfde collectie komt als de fauteuil, te gebruiken als ondergrond voor een dienblad met accessoires.

bijzettafels sfeermaker traphal

4. Bijzettafels als sfeermaker

In de traphal of vlakbij de voordeur kan een warm aangeklede bijzettafel – of in dit geval een bankje uit de WONEN Landelijke Stijl-woonkamer by Hoffz Interieur – bezoekers al meteen in de juiste sfeer brengen. Hier ging de keuze naar twee windlichten Antique Look Bubbels en ronde rieten manden uit dezelfde collectie en een rendierenvel van Bloomingville.

bijzettafels krukjes

5. Krukjes als bijzettafels

Mooie accessoires kunnen ook een eenvoudig krukje omtoveren tot een gezellige bijzettafel. Dat bewijzen onze stylisten Sarah, Dorien en Stefanie met dit krukje van Gommaire. Ze gebruikten het blauw van hardsteen en de verweerde rode kleur van bakstenen als basis en vulden die verder aan met een zwarte pot en zwarte kandelaar van Gommaire, een antieke kruik van Stef Antiek en linnen van Libeco.

Bron: Tekst: Bert De Pau | Foto’s: 1. Stefanie De Neve – Realisatie: Van der Voort Interiors | 2. Dorien Ceulemans – Realisatie: Home Unique | 3. Jonah Samyn – Realisatie: Dijkwaard Kleur & Sfeeradvies | 4. Sarah Van Hove – Realisatie: woon(T)huis interieurstyling | 5. Sarah Van Hove, Dorien Ceulemans en Stefanie De Neve – Locatie: Unrandom