Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting in NL

Abonneer nú met korting

Back to nature met Ligna van Arte

Nergens is de verbondenheid met de natuur groter dan in een landelijk interieur. Natuurlijke materialen zoals hout, natuursteen en linnen vormen er vaak een sobere basis. Met de behangcollectie Ligna van Arte kun je voortaan nog een extra vleugje natuur aan je interieur toevoegen. De zeven dessins, geïnspireerd op het woud, brengen het plantenrijk in huis. (advertorial)

Natuurlijke taferelen

Voor zijn nieuwe collectie Ligna baseerde Arte zich op taferelen die in de vrije natuur voorkomen. Zowel planten als dieren komen aan bod. Voor de dierenliefhebbers is er bijvoorbeeld het dessin Wings, dat gevleugelde insecten met een metallic effect op een achtergrond van houtstructuur toont. Het patroon Hive is dan weer geïnspireerd op het geometrische karakter van honingraatstructuur. En vogels in volle vlucht, die komen in groten getale voor op het dessin Hover (zie foto). De fijne lijntjes van de silhouetten in combinatie met de houtlook op de achtergrond brengen het bos een stukje dichterbij.

arte behang ligna scope grasstructuur blauw grijsVan uitgesproken tot neutraal

Ook planten maken hun opwachting in de collectie. Wie bijvoorbeeld van uitgesproken tekeningen houdt, vindt die bij Canopy, dat klimmende planten op een eigenzinnige manier bij elkaar brengt. Of bij Axedo, dat met een karakteristieke houtnerfstructuur en een zachte kleur voor een warme sfeer in huis zorgt. Mag het voor jou toch allemaal wat rustiger en neutraler zijn? Dan zijn er de dessins Roots, dat een ode brengt aan de puurheid en eenvoud van boomwortels, en Scope (zie foto), dat een geweven grasstructuur laat zien.

Arte behang ligna wings insectenMixen en matchen

Voor iedereen wat wils dus. Zeker omdat elk dessin verkrijgbaar is in verschillende kleurvariaties, goed voor in totaal 46 keuzemogelijkheden. Bovendien sluiten de diverse dessins mooi op elkaar aan, zodat je vrijuit kunt mixen en matchen en voor elke ruimte op zoek kunt gaan naar de perfecte oplossing. Op de website van Arte vind je trouwens nog veel meer collecties muurbekleding, variërend van klassieke, decoratieve dessins tot strakke en avant-gardistische patronen.

Bron: in samenwerking met Arte.