Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting in NL

Abonneer nú met korting

Authentieke materialen als perfecte match

Een stylist mag nog zo creatief zijn: als de basis niet goed zit, is een mooi eindresultaat irreëel. Een echte topper was de locatie van ’t Achterhuis waar Kristel van Leeuwen aan de slag ging voor ons stylingnummer. De authentieke materialen bleken een perfecte match met de Delfts blauwe accessoires.

Keuken met karakter

Voor velen blijft het de meest geliefde combinatie in de keuken: hout en natuursteen. Zeker als die materialen een uniek karakter met zich meedragen. Deze keuken is een mix van oud en nieuw. “De keuken is op maat gemaakt van oud eikenhout. Daarop rusten een oude wasbak en werkbladen van Belgisch hardsteen”, licht Elbert Martens van ’t Achterhuis toe. “Ook de handgevormde Hollandse witjes tegen de wanden zijn authentiek, net als de zalmgenuanceerde, antieke plavuizen op de vloer.” De kranen van Lefroy & Brooks (tevens verkrijgbaar bij ’t Achterhuis) zijn dan weer wel nieuw. Dankzij hun nostalgische look passen ze perfect in het totaalplaatje.

't achterhuis styling bijzettafelHout als rustpunt

Delfts blauw en hout: een winnende combinatie. Het hout zorgt hier als het ware voor een rustpunt. De felle kleuren van het bord, de vaas en de bloemen worden sfeervol getemperd door de bijzettafel en de plankenvloer. “De sidetable is een antiek exemplaar”, aldus Elbert. “De planken van de eikenhouten vloer zijn zeer breed en werden geborsteld voor een extra rustiek effect. Gelijkaardige vloeren vind je bij ons zowel oud als nieuw.”

't achterhuis styling trapjeGesmoorde plavuizen

Ook in andere ruimtes staan hout en natuursteen garant voor succes. “Erg bijzonder aan deze ruimte is de toiletdeur”, verduidelijkt Elbert. “Die hebben we gemaakt van een oude paneeldeur. Op de vloer liggen gesmoorde, antieke plavuizen in een blauw/grijze uitvoering.” Voor de volledigheid: ook het krukje en de ladder komen van bij ’t Achterhuis.

Meer weten?

Wil je meer weten over de gebruikte accessoires van deze productie? Alle info vind je in ons stylingnummer. Dat kun je hier bestellen.

Bron beeld: realisatie ’t Achterhuis, styling Kristel van Leeuwen, fotografie Sarah Van Hove | Tekst Bert De Pau