Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting in NL

Abonneer nú met korting

6 stylingtips voor je perfecte feesttafel

Je zag ze misschien al aan het werk in ons inspiratiehuis op de vt wonen&design beurs in Amsterdam. Daar gaven stylistes Marie Masureel en Angelina van Oort demo’s rond tafelstyling. Omdat we zo onder de indruk waren van hun mooie creaties, hebben we onze favorieten voor jullie nog eens verzameld. Lees snel verder en doe hieronder nog wat inspiratie op om jouw feesttafel dit jaar te doen stralen. 

Feest in huis met een kerstkrans

Tip Angelina: “Voor deze krans gebruikte ik een mix van fijne takjes en eucalyptus, dat ruikt heerlijk en blijft heel lang mooi. Stop de eucalyptus tussen de fijne takjes en laat wat langere takken uitsteken voor een wilder effect. Probeer de krans zeker ook eens te maken met eucalyptustakken met bes. Dit zorgt voor een extra mooi effect!”

Voeg wat groen toe aan je feesttafel

Tip Angelina: “Draai een eucalyptustakje losjes om de kaars en gebruik een stukje ijzerdraad om het in model te houden. Weef er een takje met waxbloemen doorheen en laat de uiteindes uitsteken voor een natuurlijk ogend resultaat.”

Een feestmenu om van te smullen

Tip Angelina: “Ga in de tuin op zoek naar allerlei leuke takjes (zonder blad) en pluk wat siergras. Voeg nog een eucalyptus takje en waxbloemetjes toe en bind het geheel samen met een koordje. Voor de menukaart gebruikte ik handgeschept katoenpapier. Heb je zelf een sierlijk handschrift? Schrijf je menu dan zelf neer en maak het nog net iets persoonlijker.”

Extra tip: “Door bepaalde accenten telkens te laten terug komen, geef je rust aan het geheel. In dit geval liet ik telkens het eucalyptus takje terugkomen.”

Stilleven recht uit de natuur

Tip Marie: “Een broodplankje, met een opening in het handvat, is ideaal om te decoreren. Rijg wat groen, een houten schijfje en een dennenappel met wat touw aan elkaar. Voeg nog een persoonlijk naamkaartje of het menu van de dag toe en bindt het bundeltje vast door de opening van het handvat. Je kunt het plankje nadien ook meegeven met je gasten als kleine attentie.”

Het zit hem in de details

Tip Marie: “Van een doorsnee windlicht maak je in een wip een sfeervolle blikvanger. Neem een stuk jutekoord en windt het meerdere malen rond het windlicht. Vervolgens doe je hetzelfde met een schijfje berkenschors. Knoop ten slotte het stukje schors aan het windlicht en stop nog wat gedroogde takjes mee tussen de knoop.”

Een heerlijk geurend boeketje

Tip Marie: “Een linnen servet tover je zo om in een tuiltje. Je legt het servet diagonaal en vult deze op met wat groen (in dit geval lavendel) dat je bevestigt rond een houten lepel. Als je het gewenste resultaat hebt verkregen, bind je het servet samen met een dik en ruw koord. Plaats op elk bord een gevuld servet en breng wat kleur op tafel.”

Ben je helemaal geïnspireerd en zit je bomvol met nieuwe ideeën? Wij zijn alvast benieuwd naar hoe jullie het ervan af brengen! Deel jouw eindresultaat gerust via Facebook en/of Instagram en vergeet ons zeker niet te vernoemen met #wonenlandelijkestijl. Succes!

Bron beeld: fotografie Sarah Van Hove | In samenwerking met Angelina van Oort van Style Rustique en Marie Masureel | Tekst Luna Smet