Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting in NL

Abonneer nú met korting

5 tips voor een stijlvolle barbecue

Wanneer de dagen lengen en de temperaturen stijgen, krijgen veel mensen zin om de barbecue aan te steken. Lekker eten en aangenaam gezelschap zijn daarbij onmisbaar, maar een etentje in de buitenlucht kan nog zoveel leuker worden als je ook nog eens voor de juiste aankleding zorgt. Met onze tips ben je verzekerd van een stijlvol tuinfeest!

Tip 1: praktische kitchenette

Een barbecue bestaat uit meer dan het vlees dat je op de grill legt. Je voorziet immers ook allerlei bijgerechtjes en slaatjes en je zorgt ervoor dat al je gasten voldoende te drinken hebben. Wil je als gastheer of -vrouw niet voortdurend van binnen naar buiten lopen om je genodigden te verwennen? Overweeg dan een kitchenette vlakbij de eetplek. Die is compacter, goedkoper en minder uitgerust dan een volwaardige buitenkeuken, maar stelt je wel in staat om al het nodige (borden, servies, eet- en drankvoorraad) binnen handbereik te houden.

Tip 2: mooie karaf

Geen eten zonder drinken uiteraard. Als je wijn, water en andere dranken in de winkel koopt en die als dusdanig op je eettafel plaatst, dreig je al snel een kakofonie van vormen en kleuren te krijgen. Ons advies: presenteer alles in een mooie karaf of serveerkan. Combineer verschillende exemplaren uit dezelfde collectie voor het meest harmonieuze resultaat. Akkoord, achteraf zul je iets meer afwas hebben, maar het maakt je tafel wel des te feestelijker.

Tip 3: decoratief hout

Een barbecue in de tuin, en dat in een landelijke sfeer, daar hoort hout bij. Hout zorgt immers altijd voor een tijdloos kader. Denk daarbij niet enkel aan bijvoorbeeld een houten tafel, picknickbank en/of buitengebouw, maar stem ook de accessoires er op af. Zo kun je enkele van je bijgerechten stijlvol presenteren op een ruwe, houten onderzetter. Of leg voordat je gasten arriveren alvast enkele decoratieve houten pollepels op je gedekte tafel.

Tip 4: kleurrijke accessoires

Een landelijke sfeer vraagt om een sober kader, maar dat betekent niet dat alles wit, grijs of beige moet zijn. Integendeel zelfs: met decoraties en accessoires kun je je eettafel een flinke portie kleur bezorgen. Tijdens een barbecue mogen die kleuren op en top zomers zijn. Kommetjes, kopjes, glazen en borden in vrolijke zomerkleuren dragen immers bij tot een aangename sfeer. Een tip: combineer twee verschillende kleuren om voor wat variatie te zorgen.

Tip 5: sfeerverlichting

Als je tuinfeest echt gezellig is, dan kan het weleens gebeuren dat die uitloopt tot lang na zonsondergang. Dat het natuurlijke licht weggeëbt is, hoeft de sfeer niet te bederven. Meer nog: ’s avonds zorgt de juiste tuinverlichting voor extra warmte en gezelligheid. Als je bij het ontwerp van je tuin goed nagedacht hebt over het verlichtingsplan, dan zorgt de vaste verlichting al voor een meerwaarde. Wil je het allemaal echter nog wat intiemer en sfeervoller maken, dan kun je ook enkele lantaarns en windlichten op of rond de tafel plaatsen.

De getoonde producten zijn verkrijgbaar via onze webshop.

Fotografie en styling Stefanie De Neve en Sarah Van Hove | Tekst Bert De Pau