Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting in NL

Abonneer nú met korting

10x zomer bij je thuis

Voor het echte zomergevoel hoef je de weergoden niet aan je zijde te hebben. Dat zomergevoel kun je ook gemakkelijk thuis creëren: buiten op het terras of zelfs gezellig binnen. Hier alvast tien mooie voorbeelden van hoe mensen letterlijk en figuurlijk de zomer in huis gehaald hebben.

1. Vanaf ’s ochtends genieten

Van bij het ochtendgloren meteen volop genieten van de eerste zonnestralen? Gregory en Tamara vinden het zalig. Daarom creëerden ze grenzend aan hun slaapkamer op de eerste verdieping een zonneterras, zodat ze ’s ochtends meteen naar buiten kunnen wandelen en van het uitzicht kunnen genieten.

bijgebouw blauw kussens plaids2. Bijgebouw in blauwtinten

Een bijgebouw zorgt sowieso voor een zomers vakantiegevoel, want zelfs bij minder mooi weer is het toch aangenaam in de tuin vertoeven. Maak zo’n bijgebouw extra gezellig, bijvoorbeeld met gedempte blauwtinten in de vorm van kussens, plaids en andere accessoires die onze styliste bij Oh’Green en Scapa Home gevonden heeft.

bloemstukken gietijzer raam zweedse tafel stoelen3. Wegdromen

Een groot raam van gietijzer voor een ongebreideld zicht op het landschap, een lange zeventiende-eeuwse Zweedse tafel met bijbehorende Gustaviaanse stoelen (CM Country Concept) en een vloer van Bourgondische dallen: meer hadden Maarten en Cathy in hun landhuis niet nodig om weg te dromen van verre vakantiebestemmingen.

balkenplafond roze bloemen donker hout4. Ingetogen bloemen

Dit interieur van B&B Hof te Spieringen mag dan wel wat donkerdere elementen bevatten, toch is gastvrouw Katrien erin geslaagd een zomers gevoel te creëren. Dat deed ze onder meer met behulp van verse, ingetogen bloemstukken van Johan Gryp van Costersveld.

overdekt terras hout lounge groen5. Favoriet plekje

Toen we in 2008 op bezoek gingen bij Nathalie en Jo, was dit een van de favoriete plekjes van hun kinderen. Jo maakte het overdekte terras samen met zijn broer. De dakbedekking van oude Bourgondische tegelpannetjes, het tuinstel van Dedon en het omringende groen vormen een harmonieuze combinatie.

klassiek roze goud groen bloemen6. Oudroze, goud en groen

In dit interieur lijkt het wel het hele jaar door zomer. Dat komt door de blijvende basis van oudroze, goud en groen die Doornebal er neergezet heeft. De bloemstukken in dezelfde tinten van Menno Kroon maken het plaatje compleet.

strandhuisjes stoelen doek7. Strandgevoel

Wie richting het vakantiehuis Charming Home afzakt, ervaart automatisch een zomergevoel door de nabijheid van het strand. Eigenares Els Lang versterkte dat effect door strandcabines te voorzien als bergruimte. Het doek erachter met een print van wuivende duingrassen maakt het strandgevoel compleet.

woonkamer grijs balken schouw castlestones8. Helder combineren

Een grote hoeveelheid aan ramen haalt veel daglicht naar binnen, waardoor je sowieso een helder interieur krijgt. Verweerde en natuurlijke materialen komen in zulke interieurs goed tot hun recht. Vul zo’n sobere basis in met een kleurrijk bloemstuk en het zomert meteen in je woonkamer!

tafel stoelen brocante windlichten9. Vakantie-idee

Gerda en Leen van B&B De Fryhof gaan graag op vakantie naar Italië. Daar deden ze het idee op om een grote eettafel, waaraan iedereen kan aanshuiven, in de keuken te voorzien. Naast de meubelen en accessoires die ze op veilingen en brocantemarkten vonden, zijn het vooral de windlichten met Ilses zelfgemaakte stillevens die voor een zomers accent zorgen.

terras tafel kransen bakstenen cementtegels10. Knus hoekje

Linda wilde zowel in als rond haar huis knusse plekjes creëren. Daar is dit hoekje bij het terras een mooi voorbeeld van. Zo is het tafeltje het allereerste eettafeltje dat ze samen met haar man Gunter gekocht heeft. De cementtegels zijn afkomstig van Rozetta. Bron: 1. Realisatie GM Lens Interieurconsulent, fotografie Dorien Ceulemans – 2. Realisatie Rasenberg, fotografie Marie Houttequiet – 3. Realisatie CM Country Concept, fotografie Jonah Samyn – 4. Locatie B&B Hof te Spieringen, fotografie Dorien Ceulemans – 5. Realisatie Casa Verde, fotografie Sarah Van Hove – 6. Realisatie Doornebal , fotografie Dorien Ceulemans  – 7. Locatie Charming Home, fotografie Dorien Ceulemans – 8. Realisatie StyleXclusief, fotografie Sarah Van Hove – 9. Locatie B&B De Fryhof, fotografie – 10. Fotografie Sarah Van Hove | Tekst Bert De Pau

Nog geen abonnement?

Ben je geïnspireerd geraakt door dit artikel en wil je graag een abonnement op Wonen Landelijke Stijl afsluiten? Klik dan hier.