Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting in NL

Abonneer nú met korting

DIY: zelfgemaakte kerstkoekjes

Deze zelfgemaakte kerstkoekjes zijn prachtig om met een mooi stuk touw of lint in de boom te hangen. Maar in een stuk vetvrij papier gewikkeld zijn ze ook leuk als culinair cadeautje. Jong én oud smult ervan!

kerst diy floorabella style rustique kerstkoekjes

Ingrediënten

Voor de koekjes: 250 gram bloem – snufje zout – 200 gram boter op kamertemperatuur – 150 gram suiker – 1 vanillestokje
Voor het glazuur: 100 gram poedersuiker – 1 theelepel water

Werkwijze

1. Doe de bloem in een kom. Voeg het snufje zout en de suiker toe. Snij het vanillestukje door de helft, schraap met een scherp mesje de zaadjes uit de peul en voeg deze toe aan de bloem. Roer alles goed door.
2. Kneed de boter door het bloemmengsel tot er een mooi samenhangend deeg ontstaat en vorm het deeg tot een bal. Verpak de bal in wat folie en laat deze een half uurtje rusten in de koelkast.
3. Rol het deeg uit op een met bloem bestoven werkblad. Steek met allerlei leuke kerstvormpjes koekjes uit het deeg. Leg de deegkoekjes op een met bakpapier beklede bakplaat. Schuif de bakplaat in een voorverwarmde oven van 200 °C en bak de koekjes in 20 minuten goudbruin en knapperig.
4. Haal de koekjes uit de oven en laat ze afkoelen op een rooster.
5. Maak intussen het suikerglazuur. Doe de poedersuiker in een kom. Roer het water door de poedersuiker en giet het glazuur in een spuitzak. Knip een minuscuul gaatje onder in de zak en decoreer de koekjes naar hartenlust.

Extra tip: roer eens een snufje kaneel door het deeg voor een extra spicy effect.

Bron beeld: fotografie Sarah Van Hove | Tekst & styling Floor van Dinteren (Floorabella) en Angelina van Oort (Style Rustique)

Nog geen abonnement?

Ben je geïnspireerd geraakt door dit artikel en wil je graag een abonnement op Wonen Landelijke Stijl afsluiten? Klik dan hier.