Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting in NL

Abonneer nú met korting

DIY: feestelijke kruidencocktail

Een feest zonder cocktails? Niet als het van designer Minette Dunn van Neptune by The Classic House afhangt. Speciaal voor ons deelt ze het recept van haar favoriete kruidencocktail met vijgen en thijm.

kruidencocktail Neptune by The Classic House

Ingrediënten (voor 1 cocktail)

Voor de tijmsiroop: 65 gram suiker – 120 ml koud water – 5 takjes verse tijm
Voor de cocktail:
45 ml Pisco Bauzá – 10 ml Cointreau – 15 ml huisgemaakte tijmsiroop (zie hierboven) – 15 ml vers limoensap – 1 vijg in kwartjes – ijsblokjes
Voor de garnering:
1 takje tijm – een halve vijg

Werkwijze

1. Zet een kleine sauspan op een middelhoog vuur. Voeg het water en de suiker toe en roer alles goed door elkaar tot het water warm is en de suiker helemaal opgelost is.
2. Voeg de takjes tijm toe en laat alles tien minuten sudderen.
3. Laat de tijmsiroop afkoelen voor je deze in een fles giet.
4. Vul een cocktailshaker (zoals de Mayfair-cocktailshaker van Neptune by The Classic House) met 15 ml tijmsiroop en een kwartje van een vijg. Roer dit goed door elkaar. De vijg zal op die manier in stukjes breken en de siroop doen verkleuren.
5. Voeg de Pisco Bauzá, de Cointreau en het limoensap toe en vul de shaker verder met ijsblokjes. Schud alles minstens tien seconden stevig door elkaar.
6. Giet de cocktail door een zeefje in een cocktailglas. Leg eventueel nog een fijner zeefje (bijvoorbeeld een theezeef) in de cocktailzeef voor een extra glad resultaat.
7. Werk af met een takje tijm en een halve vijg.

TIP: je kunt de tijmsiroop perfect op voorhand maken. In de koelkast blijft de siroop zo’n twee weken goed in een gesloten fles. Voor een sterkere geur kun je de takjes tijm erin laten, maar je kunt ze ook verwijderen voor je de siroop in de fles giet.

kruidencocktail inschenken Neptune by The Classic House

Nog geen abonnement?

Ben je geïnspireerd geraakt door dit artikel en wil je graag een abonnement op Wonen Landelijke Stijl afsluiten? Klik dan hier.

Bron beeld: Neptune by The Classic House