Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting in NL

Abonneer nú met korting

3x feestelijk decoreren met eucalyptus

Voor veel mensen is eucalyptus de ultieme sfeermaker tijdens de kerstdagen. Op decoratief vlak kun je er verschillende richtingen mee uit. Hier alvast drie inspirerende ideeën.

kerst 3x eucalytpus spiegelkrans StyleXclusief

Kerstige spiegel

De items die sowieso al deel uitmaken van je interieur, krijgen een andere uitstraling zodra je ze extra decoreert. Kijk bijvoorbeeld maar naar deze ronde spiegel. Een simpele, soepele eucalyptustak volstaat om hem in kerstsfeer onder te dompelen.

kerst 3x eucalytpus cadeau Style Rustique

Ingepakt door eucalyptus

Laat ook anderen meegenieten van de natuurlijke schoonheid van eucalyptus. Verwerk bijvoorbeeld wat eucalyptus in je cadeauverpakking. Bij deze voorbeelden beperkt de aanwezigheid van eucalyptus zich niet louter tot de takjes aan de zijkant van de verpakking. Het zijden lint zelf is namelijk gekleurd met eucalyptusbladeren. Dat doe je door eucalytpusbladeren twintig minuten in dubbel zoveel water te koken als het gewicht van de bladeren, de vloeistof te zeven, het lint in het verfbad te plaatsen en het geheel opnieuw aan de kook te brengen tot het lint de juiste kleur heeft. Zorg er wel voor dat je de zijde eerst hebt laten weken in een beitsbad van aluin (een halve theelepel aluin per liter water).

kerst 3x eucalytpus gedecoreerde haard StyleXclusief

Sfeervolle eenvoud

Ben je zelf niet zo handig of creatief aangelegd? Ook op heel eenvoudige wijze kun je met eucalyptus extra kerstsfeer in huis brengen. Heb je bijvoorbeeld een mooie schouw? Schik er dan wat takken eucalyptus losjes op en zet er nonchalant een aantal kaarsjes op. Gebruik verschillende hoogtes voor een speels effect. Iets gelijkaardigs kun je ook doen op je feesttafel of op je salontafel.

Nog geen abonnement?

Ben je geïnspireerd geraakt door dit artikel en wil je graag een abonnement op Wonen Landelijke Stijl afsluiten? Klik dan hier.

Bron: Wonen Landelijke Stijl 7/2019 | Fotografie: © Sarah Van Hove | Realisatie & styling: 1. & 3. StyleXclusief, 2. Style Rustique