Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting in NL

Abonneer nú met korting

Stijlvolle B&B in het Hageland

Bierbeek, een gemeente in het landelijke, glooiende Hageland, heeft er sinds enkel jaren een stijlvol logeeradres bij. Christl Deckx ontvangt er haar gasten in haar woning die getypeerd wordt door een strak, maar warm, landelijk karakter. Welkom in Bed & Breakfast Myrrhis.

Houtskeletwoning

Wie voor de woning van Christl staat, zou denken dat het om een oude, gerenoveerde woning gaat. De wit gekaleide bakstenen, de eikenhouten voordeur, de oude dakpannen … Niets is echter minder waar. Het was Christl zelf die zo’n twee jaar geleden deze houtskeletwoning liet bouwen, om er haar B&B in onder te brengen en er een nieuw leven te starten met haar dochtertje Laurence.

Toscaans landschap

Voor het ontwerp liet Christl zich leiden door twee belangrijke factoren. Om te beginnen het prachtige uitzicht over de glooiende velden van het Hageland en het achterliggende Meerdaalwoud. “Je hebt hier echt het gevoel alsof je in Toscane zit”, vindt ze. Om zoveel mogelijk te kunnen genieten van haar tuin, koos Christl voor grote raampartijen aan de achterkant. “Ook het overdekte terras was voor mij een must”, voegt Christl eraan toe. “Ik breng liefst zoveel mogelijk tijd buiten door, ook op regenachtige of extreem warme dagen. Met een overdekt terras kan je altijd van je tuin genieten.”

Twee gastenkamers

Een tweede factor die meespeelde bij het ontwerp van de woning, was de wens van Christl om een Bed & Breakfast te openen. “Dat leek me de ideale manier om die vrije tijd op te vullen en toch thuis te kunnen blijven. Bovendien kon ik op die manier toch ook nog een beetje bezig zijn met interieur, want veel gasten komen naar Myrrhis om ideeën op te doen voor hun woning.” Christl nam drie gastenkamers op in haar ontwerp, elk met een eigen badkamer. Twee daarvan, een suite en een iets kleinere kamer, zijn er al.

Graag een nachtje logeren in de B&B? Op hun website vind je alle info.

Ontdek in het luxeboek Stijlvolle Hotels en Bed & Breakfasts 2 nog 25 andere unieke logeeradressen in Nederland en België. Van een kleinschalige B&B met slechts enkele gastenkamers tot een indrukwekkend hotel met honderden slaapvertrekken.

Bron: Stijlvolle Hotels en Bed & Breakfasts 2 | Tekst: Tinneke Vos | Fotografie: Dorien Ceulemans