Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting in NL

Abonneer nú met korting

Puur genieten in de Luberon

Dat Dirk en Karin het erg naar hun zin hebben in de Franse Luberon, kun je lezen in WONEN Landelijke Stijl editie augustus-september 2016. Daarin vind je het hele verhaal van hun vakantiewoning Clos de la Badelle. Exclusief voor wonenlandelijkestijl.com verzamelden we nog een aantal ongepubliceerde foto’s.

Heerlijk ontwaken

Met zo’n uitzicht kan het alleen maar heerlijk ontwaken zijn. De dubbele deur geeft rechtstreeks toegang van de master bedroom tot het terras. Wanneer Dirk en Karin in hun vakantiewoning vertoeven, is het vaak op deze plek dat ze in alle rust genieten van een uitgebreid ontbijt.

clos de la badelle eetkamer haard balkenModerne toets

Een bijna volledig beeld van de eetkamer slash bar. Zo is het in één oogopslag duidelijk dat oude en nieuwe elementen perfect hand in hand gaan. De schouw bijvoorbeeld is antiek en komt uit de Provence, de toog is van een Belgische brocanteur en de vloer van gebouchardeerde travertin oogt doorleefd, maar de barstoelen van Hay zorgen voor een moderne toets.

clos de la badelle blauw haard zithoekHedendaagse kunst

Naast het onthaaste leven in de Luberon zijn Dirk en Karin ook allebei liefhebbers van hedendaagse kunst. Het driedimensionele kunstwerk boven de Engelse schouw is van de hand van Michel Mouffe, het blauwe schilderij is van Jef Verheyen. Twee Belgische kunstenaars, waardoor Dirk en Karin hun verhaal van Belgen in de Provence nog sterker naar voren brengen.

clos de la badelle bank haard jachttrofeeCompacte zithoek

Een compacte zithoek in de barruimte met meubelen van Clips. Achter de witte gordijnen gaat een grote schuifdeur schuil. Bij mooi weer schuiven Dirk en Karin of de gasten die volledig open, waardoor binnen en buiten naadloos in elkaar lijken over te lopen.

clos de la badelle gang bijzettafel spreukPassende quote

In de gang richting de slaapkamers nodigt een canvas uit om even bij stil te staan. Het is een Franse quote die perfect samenvat hoe het voelt om naast je hoofwoning ook nog een tweede verblijf in het buitenland te hebben.

clos de la badelle slaapkamer stof houtAls in een hotel

Een van de gastenkamers van Clos de la Badelle. Wat ze met elkaar gemeen hebben, zijn de bedden van topkwaliteit. Een goede nachtrust vinden Dirk en Karin immers essentieel om ten volle van een vakantie te kunnen genieten. Het bed zelf is van Magnitude, het bedtextiel is van professionele hotelkwaliteit. De sierkussens zijn van Linum (via Clips).

clos de la badelle buitensalon molen heuvelsNieuw buitensalon

Het buitensalon van Tribù is een nieuwigheid die Karin en Dirk pas begin 2016 aan de tuin toevoegden. De beschermde molen op de achtergrond is een prachtige blikvanger van de sowieso al spectaculaire omgeving.

Zin gekregen om een vakantie in dit luxueuze vakantiehuis door te brengen? Hier vind je meer info.

Bron beeld: Dorien Ceulemans | Tekst Bert De Pau