Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting in NL

Abonneer nú met korting

Onthaasten in het Italiaanse Puglia

Hoofdredactrice Tinneke en fotografe Stefanie trokken voor WONEN Landelijke Stijl augustus-september 2016 naar het Italiaanse Puglia en bleven logeren in het boetiekhotel Don Totu in San Cassiano. Een uitgebreid verslag daarvan vind je terug in het tijdschrift, maar wij verzamelden nog enkele prachtige foto’s die het blad niet gehaald hebben.

Hoekjes kiezen

Foto’s 1 t.e.m. 6: één van de absolute troeven van Don Totu is ongetwijfeld de uitgestrekte tuin. Verspreid over het domein vind je tal van gezellige hoekjes en terrassen, zodat je op elk moment van de dag zelf kunt kiezen hoe je van het mooie weer geniet. De buitenmeubelen zijn van het Italiaanse merk Ecliss.

Bed als blikvanger

Foto 7: blikvanger in deze kamer is het witte bed van Flamant. Ook de meubelen en accessoires zijn van dit Belgische merk. Voor het textiel kozen de eigenaars dan weer voor het Italiaanse merk Tessitura Calabrese.

Met liefde gerecupereerd

Foto 8: toen de huidige eigenaars Mauro en Chiara aan de renovatie van dit prachtige pand begonnen, deden ze dat met veel respect voor het verleden. Een bewijs daarvan is de aanwezigheid van kleurrijke cementtegels verspreid doorheen het gebouw. Die cementtegels lagen er al voor de verbouwingswerken en Mauro en Chiara hebben ze weten te recupereren.

Gezellige haard

Foto 9: in de zomer gebeurt het niet zo dikwijls dat je veel tijd binnen moet doorbrengen in deze regio, maar in de wintermaanden kan het wel afkoelen. In dat geval is het gezellig verpozen bij een open haard met prachtige, zandstenen stijlschouw zoals deze.

Logeren bij Don Totu in San Cassiano, Italië? Alle info vind je hier.

Bron beeld: Stefanie De Neve | Tekst Bert De Pau