Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting in NL

Abonneer nú met korting

Logeren in landelijke stijl: Les Maisons de Léa in Honfleur

Les Maisons de Léa is een charmant adresje in het hart van de Sainte-Catherinewijk. De plek straalt warmte en gezelligheid uit en is ideaal voor een romantische uitstap of voor enkele dagjes Honfleur met het gezin. Logeren op z’n best!

Vier thema’s

De hoge gevel, die bedekt is met groene wilde wingerd, trekt meteen alle aandacht naar zich toe.  Het hotel is exact tien jaar open en heeft een oude zoutzolder en drie smalle vissershuizen, die getuigen van het maritieme verleden van de wijk. Dit project wordt geleid door Didier Lassarat en zijn echtgenote Léa, die algemeen directeur is van het meubelmerk Interior’s. De gezellige en warme sfeer van Interior’s is ook terug te vinden in de aankleding van het hotel en de kamers. De kamers zijn verdeeld over vier aan elkaar grenzende huizen en zijn telkens volgens een ander thema ingericht, telkens met de sfeer van Honfleur als inspiratiebron. Maison Romance, met ecru tinten, bloemenmotieven en gepatineerde meubels, is een knus nestje geworden, dat de Engelsen ten zeerste bekoort. In Maison Campagne word je ondergedompeld in een elegante countrystijl met de allures van een familieboerderij, terwijl het meer mannelijke Maison Baltimore een mooi contrast brengt tussen ecru tinten en ebbenhouten meubels. Maison du Capitaine tot slot staat volledig in het teken van de zee.

Totale ontspanning

Drie jaar geleden openden de eigenaars samen met het verzorgingsmerk Nuxe een aangename wellnessruimte. Zachte muziek, warm kaarslicht, een hammam en een theehoekje zorgen hier voor het welbehagen en een totale ontspanning van de gasten. Lichaams- en gelaatsverzorging, allerlei massages, de keuze is groot.

Normandische gastronomie

In april opende Les Maisons de Léa eveneens een restaurant, in diezelfde gezellige en verfijnde sfeer die de rest van het hotel typeert. In de knusse bibliotheek kunnen de gasten genieten van een verse en seizoensgebonden keuken die de Normandische gastronomie alle eer aandoet. De jonge chef, Cédric Auger, komt uit België en was voordien werkzaam als sous-chef in het gerenommeerde Prieuré Saint-Géry, een sterrenrestaurant in het Belgische Henegouwen.

Het leven in de wijk

Op het terras is het heerlijk genieten van het zonnetje en een huisgemaakt gebakje met een kopje thee. Als je Honfleur bezoekt, vergeet dan zeker niet op woensdag- en zaterdagochtend een bezoekje te brengen aan de gezellige markt, met de felgekleurde kraampjes vol fruit en groenten, streekproducten en ter plaatse gevangen vis!

Praktisch

Les Maisons de Léa vind je op de place Sainte Catherine. Klik hier voor meer info over boekingen en de tarieven.

Bron: Wonen Landelijke Stijl april/mei 2014 | Fotografie: Jonah Samyn | Tekst: Claire Devilliers | Vertaling: Tiny Lepeire en Katleen Olaerts