Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting in NL

Abonneer nú met korting

Logeren in landelijke stijl: Buxted Park Hotel

Op dezelfde plek logeren als een man die ooit een volledig dorp liet verplaatsen om er zijn privétuin van te laten maken, in een huis dat ooit in het bezit was van de toenmalige kroonprins van Abu Dhabi en waar beroemdheden als Winston Churchill en Marlon Brando regelmatig over de vloer kwamen? Het kan in het Buxted Park Hotel in het Engelse Uckfield.

Beroemdheden over de vloer

Het Buxted Park Hotel heeft een op zijn zachtst gezegd bewogen geschiedenis achter de rug. Het begon allemaal bijna driehonderd jaar geleden met ene Thomas Medley. Naast zijn job als advocaat wist hij vooral geld binnen te rijven door als een van de eersten porto op de Britse eilanden te introduceren. Zijn op die manier verkregen fortuin stelde hem in staat om een prestigieus landhuis te laten bouwen, het gebouw dat vandaag bekend staat als het hotel. Doorheen de jaren kreeg het huis heel wat voorname gasten over de vloer. Zelfs prins-regent George, koningin Victoria en Winston Churchill zouden hier graag geziene gasten geweest zijn, maar ook topacteurs als Gregory Peck en Marlon Brando. De huidige eigenaars – de groep Handpicked Hotels – hebben er alles aan gedaan om die roemrijke geschiedenis weer tot leven te wekken.

Grandeur van weleer

Het prestigieuze verleden van het Buxted Park Hotel komt onder meer tot uiting bij de suites, die de namen dragen van personen die het verleden en het heden van het gebouw bepaald hebben. Ook de aankleding van de suites is erop gericht om de grandeur van weleer te laten herleven: royale natuurstenen schouwen, een onbelemmerd uitzicht over het park, rijke stoffen… Tel daarbij nog het personeel dat je op je wenken bedient en de klassieke muziek die je tegemoet gewaaid komt en je waant je meteen een van de roemrijke gasten van enkele decennia of eeuwen geleden.

Verfijnde keuken

Hoewel de suites stuk voor stuk een prachtige plek zijn, zou het jammer zijn om hier tijdens je hele verblijf te blijven, want het Buxted Park Hotel heeft meer te bieden dan enkel en alleen een overnachtingsplaats. Een van de blikvangers is bijvoorbeeld de oranjerie, een gedeelte dat toegevoegd werd door de kleinzoon van Thomas Medley en dat vandaag dienst kan doen als een prachtige feestlocatie. Maar dat kan net zo goed in een van de andere royale lounges waar net als in de suites en de andere kamers veel aandacht is besteed aan een gedetailleerde, luxueuze afwerking. Of misschien ben je wel iemand die graag culinair verwend wordt? Dan kun je na een gezellig aperitief voor de brandende haard in de bar terecht in het hotelrestaurant, waar de chef een verfijnde en eerlijke keuken tentoonspreidt. Maar hét hoogtepunt is natuurlijk wanneer je ’s ochtends de gordijnen opent en uitkijkt over het uitgestrekte park en de omliggende bossen en tot het besef komt dat het aardse bestaan al bij al nog zo slecht niet is.

Praktisch

Zin om van de luxe van het Buxted Park Hotel te genieten? House of Britain heeft een arrangement uitgewerkt met drie overnachtingen in een van de standaard tweepersoonskamers (vanaf 192 euro per persoon). In dit arrangement zitten ook een dagelijks ontbijt en een ferry-overtocht Duinkerke-Dover inbegrepen (heen en terug, auto inbegrepen). Reserveren kan hier.

Bron: Wonen Landelijke Stijl februari/maart 2014 | Tekst: Bert De Pau | Fotografie: Jonah Samyn