Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting in NL

Abonneer nú met korting

Laat jouw kerst schitteren!

Het mag dan wel niet al goud zijn wat blinkt; het zijn wel precies gouden accenten die je kerstinterieur net dat tikkeltje meer glans kunnen geven. Niet overtuigd? Na het zien van deze foto’s ongetwijfeld wél!

Diepe kerstballen

Dé manier om goud in je kerstinterieur te integreren, is natuurlijk met een rijkelijk gevulde kerstboom. Wanneer je kiest voor grote, blinkende ballen, doe je er volgens interieurexpert Bjorn Vaes goed aan om die heel diep in de kerstboom te hangen. “Zo weerkaatsen de kerstballen het licht van de kerstlampjes mooi en krijg je meer diepte in de boom”, zegt hij.

goud kerst bestek linnenVerrassend warm accent

Waarom zou je tot in het hiernamaals wachten om met gouden lepeltjes te eten? Zelfs in een stoer, sober interieur zoals dat van Bas en Ilse kan goudkleurig bestek voor een verrassend, warm accent zorgen.

goud kerst kandelaars chocoladetaartGoud als tegengewicht

Zelfs één of een beperkt aantal accenten in goud kan al voldoende zijn om je feesttafel een meerwaarde te bezorgen. De blinkende goudkleur vormt in dit voorbeeld een mooi tegengewicht voor de voor het overige stoere, doorleefde tafeldecoraties.

goud kerst slinger slaapkamerSterallures

Hoewel roze tinten in deze slaapkamer domineren, zijn het toch kleine, gouden accenten die voor de kerstsfeer zorgen. Helemaal vooraan op het krukje staat een stalen ster en boven het bed hangt een slinger van gouden kerststerren.

goud kerst kerstballenCombinaties in goud

Gouden accenten zijn mooi, maar overdrijf je ermee, dan dreigt het kitscherig te worden. Kies daarom bijvoorbeeld voor een kerstboom waarin je niet alleen goudkleurige kerstballen integreert, maar combineer ze met andere kleuren en materialen.

goud kerst eetkamerGlamoureuze rust

Nog een andere manier om een kerstboom met gouden ballen niet te protserig te laten overkomen: beperk je tot een klein aantal kerstballen op strategisch gekozen plaatsen in de boom. Zo ervaar je tegelijkertijd glamour en rust. Bron beeld: 1. styling Bjorn Vaes Interieur, fotografie Claude Smekens – 2. styling Kristel van Leeuwen, fotografie Corine Hoge Bavel-Jansen – 3. styling Angelina van Oort en Floor van Dinteren, fotografie Sarah Van Hove – 4. styling Kristel van Leeuwen, fotografie Sarah Van Hove – 5. styling José Spaans, fotografie Sarah Van Hove – 6. fotografie Anneke Gambon  | Tekst Bert De Pau

Nog geen abonnement?

Ben je geïnspireerd geraakt door dit artikel en wil je graag een abonnement op Wonen Landelijke Stijl afsluiten? Klik dan hier.