Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting in NL

Abonneer nú met korting

Kleurt jouw kerst dit jaar ook roze?

Roze is het nieuwe wit, als we trendwatchers mogen geloven. Waarom zou je dus dit jaar niet kiezen voor een roze kerst in plaats van een witte kerst? Wij helpen je alvast op weg!

Zachte combinaties

Niet elk roze is hetzelfde. Gelukkig zijn er veel tinten die mooi met elkaar combineren. Op deze tafel bijvoorbeeld werd zachtroze gecombineerd met aubergine. Zelfs koper- en goudkleurige accenten zijn aanwezig. Al die elementen sluiten mooi op elkaar aan, waardoor je – hoewel er veel op tafel staat – een rustig totaalbeeld krijgt.

roze kerst keuken eilandEffen of print?

Kies je voor effen kleurvlakken of voor speelse prints? Waarom kiezen als je beide ook kunt combineren? De effen kleurvlakken zorgen voor de rust, maar als je hier en daar een print toevoegt, gaat ook het eindresultaat sprankelender ogen.

roze kerst detail bank plaidRood versus roze

Rood en roze staan garant voor een succesvolle combinatie. Dat geldt eveneens voor een kerstig buitenhoekje. Gebruik bijvoorbeeld takken met rode bessen die je ’s winters in de vrije natuur vindt samen met een warme, gezellige, roze plaid.

roze kerst detail kerstbal koeienbellen takkenStijlvol detail

Roze hoeft niet schreeuwerig of ultravrouwelijk te zijn. Het is ook een ideale kleur om een vrolijk accent toe te voegen aan een voor het overige vrij sober geheel. De kale takken van deze kerstboom bijvoorbeeld fleuren helemaal op dankzij het schattige ornament.

roze kerst cadeautjeRoze cadeautjes

Bij een roze kerst horen natuurlijk ook roze cadeautjes. Of beter gezegd: niet de cadeautjes zelf, maar wel de verpakking eromheen. Wil je de cadeautjes nog net iets specialer maken? Bind er dan wat naturelkleurig touw omheen en bind er nog een belletje en wat kerstgroen aan vast. Bron beeld: 1. realisatie & styling Kristel van Leeuwen, fotografie Sarah Van Hove – 2. realisatie & styling Kristel van Leeuwen, fotografie Sarah Van Hove – 3. styling José Spaans, fotografie Sarah Van Hove – 4. styling Magda De Smet, fotografie Claude Smekens – 5. realisatie & styling Kristel van Leeuwen, fotografie Sarah Van Hove | Tekst Bert De Pau

Nog geen abonnement?

Ben je geïnspireerd geraakt door dit artikel en wil je graag een abonnement op Wonen Landelijke Stijl afsluiten? Klik dan hier.