Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting in NL

Abonneer nú met korting

Kerstbomen: traditioneel en toch zo gevarieerd

Hoewel ze van oorsprong niks met het christelijke kerstverhaal te maken hebben, zijn kerstbomen in december niet uit onze interieurs weg te denken. Maar hoe dé perfecte kerstboom eruitziet? Dat kan enorm variëren …

Gedetailleerd versierd

Oog voor detail is volgens Bert Verelst van Gommaire-Cleybergh altijd belangrijk, en dus ook bij het versieren van een kerstboom van bijna vier meter hoog. “De lampjes in de boom moeten echt op de juiste plaats hangen. Ze moeten verdeeld zijn over de hele kerstboom”, vertelt hij.

kerstbomen bas ilseMatte glans

Bas en Ilse houden van een stoer en sober interieur. Dat vertaalt zich ook naar hun kerstboom. Die heeft weliswaar accenten in mat goud, koper en brons, maar zonder dat die té glimmend worden.

kerstbomen rood grootGewatteerde engeltjes

Harrie en Leny benutten de hoge ruimtes van hun verbouwde boerderij tijdens de kerstperiode optimaal voor een metershoge kerstboom. Daarin hangen zowel nieuwe als oude decoraties. De bijzonderste zijn zonder twijfel de Engelse, gewatteerde kabouters en engeltjes.

kerstbomen lenieStoffen kerststerren

Wanneer je de feesttafel en kerstboom van Lenie ziet, zou je niet zeggen dat ze pas een week voor Kerstmis kerstkriebels krijgt. Hij is uitbundig versierd met lampjes en stoffen kerststerren. Wel in een sobere, donkere kleur, passend bij haar interieur.

Bron beeld: 1. realisatie Gommaire-Cleybergh, fotografie Marie Houttequiet – 2. realisatie Atelier Op Zolder, styling Kristel van Leeuwen, fotografie Corine Hoge Bavel-Jansen – 3. fotografie Denise Keus – 4. fotografie Corine Hoge Bavel-Jansen | Tekst Bert De Pau