Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting in NL

Abonneer nú met korting

“Een interieur moet groeien”

Voor ons inspiratiehuis op editie 2017 van de vt wonen&design beurs zorgde Woonwinkel De Potstal ervoor dat alle ruimtes elkaar aanvullen. Dat is belangrijk om in alle woonvertrekken eenheid te creëren zonder eigenheid te verliezen.

De natuur in huis

Ieder jaar doen we graag weer wat anders voor ons inspiratiehuis. Deze keer vormde een luxueus vakantiehuis ons uitgangspunt. We werkten met natuurlijke materialen en haalden buiten naar binnen. “Ik bedenk nooit iets van tevoren, maar laat een stijl altijd organisch tot stand komen”, legt Cathelijne Vaarkamp van Woonwinkel De Potstal uit. “Omdat ik kleur belangrijk vind, vertrok ik in de eetkamer vanuit een blauwgroenige tint. We wilden namelijk graag een mystieke sfeer creëren.” De kleur Eucalyptus van Painting The Past komt bovendien extra uit de verf dankzij een prachtig groenstuk van eucalyptus dat de ruimte versiert.

Eindeloos combineren

Naast kleuren worden er sterk uiteenlopende stoffen en texturen gecombineerd, wat ook in de woonkamer leidt tot een rijkelijk geheel. “De verschillende stijlelementen maken van het luxueuze vakantieverblijf een echte thuis. Het is een plaats die rust uitstraalt en je toelaat om samen te ontspannen en heerlijk te genieten”, vertelt Cathelijne. Een linnen zitbank van Hoffz Interieur vindt zo zijn plek naast een wat klassiekere footstool van Netty de Groot. “Mijn favoriete hoekje in de woonkamer is dat met de knusse, zelfontworpen fauteuil in donkerblauw velours. De speciaal op maat gemaakte lamp van TierlanTijn Lighting past er perfect bij. Het is een huiselijk hoekje geworden, waar je gezellig kan lezen in een leuk boek”, legt Cathelijne uit.

 

Graag wat meer weten?

Lees ons artikel over vt wonen&design beurs in de RAI Amsterdam van 3 t.e.m. 8 oktober en kom meer te weten over het inspiratiehuis en onze activiteiten.
Of bestel hier al je tickets!

Bron beeld: realisatie Woonwinkel De Potstal, fotografie Joyce Vloet | Tekst Anke Sengier