Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting in NL

Abonneer nú met korting

Hout en metaal als winnende combinatie

Hout is al langer het geliefde materiaal bij uitstek voor een landelijk interieur. Steeds vaker duiken echter combinaties met metaal op. Deze vier inspirerende voorbeelden tonen een glimp van de mogelijkheden van het samenspel tussen hout en metaal.

hout en metaal eettafel frieda dorresteijn a way of living

Strak ontmoet landelijk

Niet te landelijk klassiek, maar zeker ook niet te strak. Zo zagen Marjon en Wout-Jan hun droomwoning. Een perfect voorbeeld daarvan is de stoere eettafel met houten blad en ijzeren poot, die hier mooi gecombineerd wordt met warmgrijze stoelen en een lederen bank. “Eiken en staal zijn een ijzersterk en tijdloos duo”, vertelt styliste Frieda Dorresteijn. “Een stoffen lampenkap of een gestoffeerde stoel kan een strakke, ijzeren poot of onderstel toch even wat vriendelijker maken. Ook de oude trog zorgt voor wat landelijk tegengewicht.”

landelijk at home serre castle stones a way of living

Eclectisch en boho

Toen Maurits van Castle Stones en zijn vrouw Manon hun inmiddels honderd jaar oude boerderij voor het eerst zagen, was het vooral Maurits die de verbouwing zag zitten. “Eigenlijk was alleen een helft van het rieten dak goed”, aldus Manon. Maar Maurits werd beloond voor zijn doorzettingsvermogen. De vervallen boerderij veranderde in een hedendaags droomhuis met overal Castle Stones op de vloer en veel exotische invloeden. “We hebben de sfeer die ons tijdens vakanties zo aanspreekt laten terugkomen in huis: een tikkeltje eclectisch en een beetje boho.”

hout en metaal zithoek landelijk at home a way of living

Instant thuisgevoel

Wilianne bewoont het appartement boven haar winkel Landelijk At Home. Dat richtte ze in in de sobere, landelijke stijl die ze al jaren koestert. “Zodra ik aan het einde van een werkdag boven kom, voelt het voor mij echt als thuiskomen”, zegt ze. Een belangrijke rol voor die warme sfeer is weggelegd voor de kleuren op de wanden, maar ook de gekozen meubels spelen mee. In de zithoek bijvoorbeeld combineerde ze een houten salontafel met onder meer een houten bak, de ijzeren kroonluchter Mura van Hoffz en windlichten met metalen accenten van Puur Wonen.

hout en metaal keuken lommers a way of living

Eigentijdse combinatie

Metaal hoeft niet altijd in groot formaat aanwezig te zijn om een meerwaarde te zijn voor het geheel. In dit appartement bijvoorbeeld geven de grepen een elegante touch aan de eikenhouten keukenkasten. “Ze wilden alle ruimte optimaal benutten en kozen daarom voor veel maatwerk”, licht interieurarchitect Philip Lommers van Lommers Interieur toe. “De keuken mocht niet te zwaar ogen, want het is niet zo’n grote ruimte, maar ze wilden toch veel bergruimte. Dat verklaart de combinatie van houten kasten met sierlijsten en witte, gelakte kasten (deze laatste staan niet op de foto, nvdr.).”

wls a way of living cover

Meer inspiratie nodig?

De bovenstaande getuigenissen komen uit ons luxeboek ‘A way of living’, waarin je maar liefst 23 inspirerende binnenkijkreportages vindt.
Vanuit Nederland kun je het boek hier bestellen.
Woon je in België, klik dan hier of geniet van onze zomerse boekendeal!

Bron beeld: 1. Realisatie Frieda Dorresteijn, fotografie Hagemeier Fotografie – 2. Realisatie Castle Stones, fotografie Anneke Gambon – 3. Realisatie Landelijk At Home, fotografie Anneke Gambon, 4. Realisatie Lommers Interieur, fotografie Sarah Van Hove | Tekst Bert De Pau, Jackie Oomen, en Wilma Tjalsma