Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting in NL

Abonneer nú met korting

Het pronkstuk van je kersttafel

Mooi servies, stijlvolle servetten, overheerlijk eten: allemaal ingrediënten voor een geslaagde feesttafel. Om je feesttafel helemaal compleet te maken, kan een tafelstuk het absolute pronkstuk worden. Probeer jij dit jaar één van deze ideeën uit?

Spelen met hoogtes

Al van oudsher een populair item op feesttafels: de etagère. Die laat je toe om verschillende hapjes of onderdelen van je gerecht overzichtelijk te presenteren zonder dat je tafel meteen helemaal ingepalmd is. De hoogteverschillen geven je tafel ook wat extra speelsheid. Hier komt de etagère van ’t Hoogehuys mooi tot zijn recht op de teakhouten tafel met ijzeren onderstel.

pronkstuk kerst etagere kaarsenZelfgemaakte etagère

Nog een etagère, maar van een andere aard. Deze is namelijk zelfgemaakt. Het plateau is gemaakt van een blauw dinerbord en daar werd een beker ondersteboven tegen vastgeplakt. In combinatie met de paarse kaarsen, de dunne takjes kerstgroen en de droogbloemen is dit een absolute eyecatcher.

pronkstuk kerst houten bak kandelaarsStoer centrepiece

Stoer, stoer en nog eens stoer: zo kunnen we dit centrepiece samenvatten. De oude, houten bak met houten kandelaars in diverse formaten kun je ook gemakkelijk de rest van het jaar op je tafel of ergens anders in je interieur laten staan. Dan haal je gewoon de dennentakken en eventuele kerstballen en ornamenten weg uit de bak en voeg je er eventueel wat seizoensgebonden decoraties aan toe.

pronkstuk kerst druivenWinterse druiven

Alsof de taarten en glazen nog niet uitnodigend genoeg ogen, doet Leny er op haar kersttafel nog een schepje bovenop in de vorm van een prachtig tafelstuk met druiven. Die druiven heeft ze eerst door eiwit gehaald en daarna met kristalsuiker besprenkeld. Toen die opgedroogd waren, stak ze er ook nog een aantal takjes gipskruid bij.

pronkstuk kerst nonchalant kerstgroenNonchalante sfeermaker

Mooi hoeft niet altijd ingewikkeld te zijn. Waarom urenlang tientallen bloemetjes perfect met elkaar zitten te combineren terwijl je ook gewoon wat kerstgroen en dennenappels nonchalant in het midden van je feesttafel kunt leggen? Plaats er hier en daar nog wat theelichten tussen voor extra sfeer. Bron beeld: 1. styling ’t Hoogehuys, fotografie Anneke Gambon – 2. styling José Spaans, fotografie Sarah Van Hove – 3. styling & fotografie Meubelpark De Bongerd – 4. fotografie Denise Keus – 5. styling Britt Gysbrechts, fotografie Sarah Van Hove | Tekst Bert De Pau

Nog geen abonnement?

Ben je geïnspireerd geraakt door dit artikel en wil je graag een abonnement op Wonen Landelijke Stijl afsluiten? Klik dan hier.