Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting in NL

Abonneer nú met korting

Heerlijk relaxen in een nieuw kleedje

De slaapkamer en de badkamer vormen alsmaar vaker één geheel. Op die manier beschikken ouders over een eigen ruimte waar ze helemaal zen kunnen worden. Het is echter niet altijd gemakkelijk om de twee perfect op elkaar af te stemmen. Daarom zochten wij alvast vijf mooie combinaties bij elkaar.

Stoer en warm tegelijk

Het blijft een uitdaging, het perfecte evenwicht vinden tussen stoer en warm. In de slaapkamer links is het echter fantastisch gelukt. De stoere houten meubels en accessoires maken het geheel robuust, terwijl de warme stoffen voor extra sfeer en gezelligheid zorgen. Ook in de badkamer rechts zijn het oude hout en het moderne kraanwerk helemaal in harmonie. Beide ruimtes zijn het werk van Meubelpark De Bongerd.

zen achterhuis taps and bathsNet als vroeger

Liefhebbers van een vleugje nostalgie zouden ongetwijfeld wel nachtrust kunnen vinden in een slaapkamer zoals deze. Het bed van ’t Achterhuis roept herinneringen op aan logeerpartijtjes bij oma en opa. Ook in de badkamer kan zo’n nostalgische look anno 2019 mooi ogen. Kijk bijvoorbeeld maar naar dit voorbeeld van Taps & Baths.

zen house in style libeco home storesSoberheid troef

Mooie materialen hebben niet veel extra tierlantijntjes nodig. Die trekken al vanzelf de aandacht naar zich toe. Bovendien krijg je op die manier ook een rustgevende ruimte. Dat bewijst zowel het taupekleurige bedtextiel van House in Style als de decoratieve ladder met badlinnen van Libeco.

zen duravit facq schrammModern of landelijk?

Dat je met landelijke materialen ook een modern resultaat kunt creëren, is al lang geen geheim meer. Neem nu de badkamerfoto van Duravit (via Facq): het houten wastafelblad en de vintage klapstoel lijken zich helemaal op hun gemak te voelen in de nabijheid van het strakke bad. Hetzelfde geldt voor de slaapkamerfoto van Schramm, waar het warme bedtextiel en de moderne nachttafel en accessoires gedroomde partners zijn.

zen windsor bathrooms neptune home the classic houseMet royale allures

Mag het qua uitstraling allemaal ietsje meer zijn? Alsof je slaap- en badkamer rechtstreeks uit een kasteel geïmporteerd lijken? Kies dan voor edele, natuurlijke materialen die op een kwalitatieve manier afgewerkt zijn. Zowel in de badkamer van Windsor Bathrooms als in de slaapkamer van Neptune Home by The Classic House klopt elk detail: de vloer, de lambriseringen, het kleurenpalet …

Tekst en samenstelling Bert De Pau