Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting in NL

Abonneer nú met korting

6 gezellige buitenhoekjes als kerstparadijs

Binnen maken we het extra gezellig tijdens de kerstperiode, dus waarom ook niet buiten? Schreeuwerige lichtjes en kitscherige kerstmannen passen weliswaar niet bij een charmant, landelijk huis. Deze sfeervolle buitenhoekjes doen dat wél!

1. Stoere accessoires

Omdat ze al een stoere, steigerhouten veranda hadden, wilden de bewoners ook de decoratie simpel en stoer houden. Dat heeft zich onder meer vertaald naar kerstdecoraties van staal en hout in diverse groentinten, veel kleine kerstlichtjes en een stoere bel.

buitenhoekjes voordeur nonchalant2. Bewuste nonchalance

Dit terras bij de voordeur oogt wat nonchalant, maar dat was ook precies de bedoeling. De sparappeltjes zijn er bewust neergelegd. Op die manier ontstaat immers een extra natuurlijk geheel. Qua uitstraling past dit ook mooi bij de krans van Asparagus en sparappeltjes en de zinken kerstklok.

buitenhoekjes veranda wit3. Gezellig riet

Hetty en Victor brengen graag veel tijd door in hun zelfgebouwde veranda. Ook tijdens de kerstperiode. En dus richtten ze die supergezellig in met rieten fauteuils, een rieten mand als koffietafel, een klepbank en Gaultheria in aardewerken potjes.

buitenhoekjes schuur zwart4. Less is more

‘Less is more’ is het credo van Lenie. Bij haar dus geen overbodige tierlantijnjes tijdens kerst, maar wel subtiele groendecoraties. De met dennengroen en lampjes gedecoreerde ladder is daar een uitstekend voorbeeld van.

buitenhoekjes terras plaids5. Eenheid

Hier kozen de bewoners ervoor om de decoraties van binnen ook naar buiten door te trekken. Op die manier krijg je eenheid tussen indoor en outdoor. In dit geval betekende dat groene takken, veel kaarsen en dierenvachten.

buitenhoekjes stoer zacht kussen plaid6. Zacht of stoer?

Stoere en zachte elementen hoeven elkaar niet uit te sluiten. Neem nu dit hoekje. Het steigerhout en de verweerde stoel ogen ontegensprekelijk stoer, maar het kussen is fluweelzacht. De plaid combineert het beste van twee werelden: heerlijk zacht om je in te hullen, maar dankzij de grof gebreide structuur ook lekker stoer.

Bron beeld: 1. styling Kristel van Leeuwen, fotografie Sarah Van Hove – 2. styling Frieda Dorresteijn, fotografie Joyce Vloet – 3.  styling Het Franse Huis, fotografie Anneke Gambon – 4. Corine Hoge Bavel-Jansen – 5. styling & fotografie Meubelpark De Bongerd – 6. styling Kristel van Leeuwen, fotografie Sarah Van Hove | Tekst Bert De Pau

Nog geen abonnement?

Ben je geïnspireerd geraakt door dit artikel en wil je graag een abonnement op Wonen Landelijke Stijl afsluiten? Klik dan hier.