Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting in NL

Abonneer nú met korting

Zalig genieten van de mooiste terrassen

Doorheen de jaren zagen we bij WONEN Landelijke Stijl niet enkel de mooiste interieurs voorbijkomen. Ook de tuinen en terrassen bleken voor veel bewoners belangrijke plekken die ze met veel liefde inrichtten. Ben je zelf op zoek naar inspiratie voor je tuin of terras, dan vind je die misschien hier wel. Wij doken immers in ons rijkgevulde archief, op zoek naar de mooiste en meest sfeervolle terrassen.

Omarmd door groen

Deze outdoor eethoek bij een manoir lijkt wel omarmd te worden door het groen. Delen van de woning zijn begroeid met blauwe regen, buxus, taxus, wilde wingerd … waardoor huis en tuin één worden. Doordat de tuin omringd wordt door snelgroeiende planten, genieten de eigenaars van absolute privacy. Ook in dit gedeelte, waar de ingebouwde barbecue voor gezellige familiemomenten zorgt.

terrassen stylexclusief vijver roze oostersOosters geïnspireerd

Uit de tuin van Wystke Hartog, eigenares van StyleXclusief, hadden we gerust meerdere terrassen kunnen selecteren. Elk hoekje heeft ze immers tot in de puntjes afgewerkt, net zoals ze dat bij haar interieurs doet. Als we dan toch één favoriet moeten kiezen, dan wel deze. Hoe zalig moet het zijn om te loungen of te tafelen in zo’n oosters geïnspireerde sfeer? En dat bovendien met een prachtig uitzicht op de vijver en de omringende polders!

terrassen felke vijver stoelMediteren

Een comfortabele stoel: meer heeft dit vlonderterras niet nodig. Voor bewoner Frank is deze plek aan het water ideaal om alle beslommeringen even te laten bezinken. Het prachtige uitzicht op de vijver en de rest van de tuin is dan ook erg rustgevend. Al geniet hij ook van het extra leven dat de vijver aantrekt. Zo zijn zwaluwen regelmatige bezoekers van de vijver.

terrassen_bruin_kiezels_buitensalonBruintinten

Omdat hun huis zich in een natuurlijke omgeving bevindt, kozen Ann en Lieven voor natuurlijke tinten. Op dit terras zijn het vooral bruintinten die overheersen. De bruine meubels en kussens passen mooi bij de kleur van het grind.

terrassen withofke romantisch bistrotafelOp z’n Frans

Het oudste voorbeeld uit ons overzicht dateert uit 2008. De B&B van Luc en Nadine pronkte in het eerste nummer na de naamsverandering van Special Woon Engelse Stijl naar WONEN Landelijke Stijl. Zij herstelden het voormalige buitenverblijf van een vermogende dorpsbewoner in ere. In de tuin lijkt het alsof je je in hartje Frankrijk bevindt. Niet alleen omdat ze de doorleefde gevel lieten zoals die was. Ook de vele bloemen en de schattige tafels en stoelen dragen hun steentje bij.

terrassen puglia italie loungeItaliaanse flair

In WONEN Landelijke Stijl kijken we regelmatig verder dan de Lage Landen. Op die manier ontdekken we tal van heerlijke, internationale plekjes. Zoals de tuin van boetiekhotel Don Totu Dimorica Storica in het Italiaanse Puglia. Hoofdredactrice Tinneke was er in 2016 te gast. De tuin bleek bezaaid met een overvloed aan gezellige lig- en zithoekjes. Het hedendaagse buitenmeubilair van Ecliss past wonderwel in het authentieke decor.

terrassen clos de la badelle provence luberon frankrijk prieelPure Provence

Dit terras spotten we tijdens een bezoek aan de Franse Luberon. Dirk en Karin bestempelen dit als het favoriete plekje van hun tuin. Vooral ’s avonds vinden ze het hier heerlijk, wanneer de in de beplanting weggewerkte verlichting sfeervol brandt. Maar ook overdag oogt het meer dan de moeite waard. Wij zien onszelf wel genieten onder het romantische prieel, met uitzicht op het golvende, Zuid-Franse landschap.

Bron beeld: 1. realisatie Ludo Dierckx Tuindesign, fotografie Jonah Samyn – 2. realisatie StukArtTuinen/StyleXclusief, fotografie Stefanie De Neve – 3. realisatie Felke, fotografie Dorien Ceulemans – 4. fotografie Jonah Samyn – 5. locatie B&B ’t Withofke, fotografie Sarah Van Hove – 6. locatie Don Totu Dimora Storica, fotografie Stefanie De Neve – 7. locatie Clos de la Badelle, fotografie Dorien Ceulemans – Tekst Bert De Pau