Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting in NL

Abonneer nú met korting

Snuisteren in Koksijde: 4 interieuradresjes

Voor grote woonwinkels ben je in Koksijde niet aan het juiste adres. Maar je vindt er wel een ruim aanbod aan gezellige decozaken en stijlvolle interieuradresjes. Wij selecteerden er vier waar het heerlijk snuisteren is op het ritme van de zee.

1. Puur Sfeer

Hoewel Puur Sfeer pas een jaar geleden de deuren opende, lijkt deze gezellige interieurwinkel goed op weg om uit te groeien tot een vaste waarde in Oostduinkerke Bad. De specialisatie van Puur Sfeer is dan ook uniek. Ieder jaar trekt eigenares Martine Rossel een maand naar Indonesië om er de nieuwste teakhouten meubelen en dierenhuiden te selecteren. Tafels, stoelen, lampen, banken en decoratie… teakhout laat zich hier zonder twijfel van zijn beste kant zien. Duurzaam én stijlvol tegelijkertijd.

2. Casa Maria

Casa Maria ligt wat verborgen op de Leopold II-laan in Oostduinkerke, maar eens binnen kom je terecht in een zorgvuldig en stijlvol ‘vrouwenwinkeltje’ waar het heerlijk rondneuzen is tussen de modieuze kledingstukken, snuisterijen, decoratie, huisparfums en geurkaarsen. Eigenaresse Krist-l Dursin vernoemde haar winkeltje naar haar dochter Maria en stelde uit enkele minder bekende Italiaanse merken een uitgepuurde topselectie samen.

3. Horizons Lointains

Tien jaar geleden gaven Martine en Ulrich hun leven een nieuwe wending. Ze besloten van hun passie hun beroep te maken en openden Horizons Lointains, een veelzijdige deco- en interieurzaak op de Zeelaan in Koksijde. Vandaag kan je hier nog steeds terecht voor een uitgebreid aanbod meubelen, verlichting, decoratie en geuren. Dit alles in een zorgvuldig en tot in het detail uitgewerkte landelijke woonstijl. De showroom ondergaat ieder seizoen een grondige make-over, met als absolute hoogtepunt de kerstperiode.

4. Villa Floris

Villa Floris is een begrip tot ver buiten Oostduinkerke en Koksijde. De ruime showroom werd met smaak ingericht en herbergt een groot assortiment zitmeubelen, kasten, tafels, sfeerverlichting, tapijten, deco én kunst. Dit alles in een verzorgde modern-landelijke stijl met een knipoog naar de zee. Je kan hier ook terecht voor maatwerk en de interieurspecialisten van Villa Floris komen graag bij je thuis langs voor het nodige interieuradvies.

Bron: Wonen Landelijke Stijl juni/juli 2015 | Fotografie: Stefanie De Neve | Tekst: Tim Torfs