De 5 leukste interieuradresjes in Workum, Friesland

In de provincie Friesland vind je een heleboel leuke brocante- en interieurwinkels. Wij namen een voorproefje in de regio zuidwest en bezochten een aantal historische Friese plaatsen met leuke shopadressen. Hier ontdek je de 5 leukste interieuradresjes in Workum.

1. Kunsthuis Kort

Kunsthuis Kort is in een historisch schoolgebouw gevestigd en niet onder een noemer te vangen. Eigenares Marianne Kort heeft haar privévertrekken op de eerste verdieping in een aantal oude schoollokalen gevestigd. Haar Bed & Breakfast in schoolse stijl is op dezelfde verdieping en een etage hoger gesitueerd. Op de begane grond is een walhalla gecreëerd voor liefhebbers van kunst, brocante, antiek, keramiek en oude gebruiksvoorwerpen. Een kleine opsomming: boerenkasten, bestek, serviesgoed van Petrus Regout, Fris Edam Jubilant, Portugese kruiken, Workum en Keuls aardewerk, boeken, platen, apotheekartikelen en nog heel veel meer.
Info: Noard 200, Workum, www.kunsthuiskort.nl

2. Verwennen en verwend worden

Een winkel om blij van te worden, dat is Het Verwende Nest. Bijzondere woonartikelen, verrassende cadeaus en sprankelende mode trekken de bewoners van Workum en heel veel toeristen naar dit gezellige pandje in het knusse stadscentrum. Eigenares Martje koopt alleen datgene in wat ze zelf leuk vindt. Schapenvachten, koeienhuiden, banken van oude steigerdelen en houten letters zijn hier heel populair. Het Verwende Nest verkoopt een mix van wonen & fashion. Wij gingen helemaal gelukkig met een romantische tuniek en hippe slippers huiswaarts!
Info: Noard 93B, Workum, www.hetverwendenestworkum.nl

3. Verf, behang en interieur

Familiebedrijf Alberts Schilders en Interieurs is al vanaf 1910 aan het Noard in Workum gevestigd. Ooit begonnen als schildersbedrijf, verkopen ze nu ook verf van Painting the Past en Koopmans en heel veel behang van onder meer Voca, Eijffinger, Onszelf, Studio Ditte en Boras Tapeter. In het naastgelegen pand is dochter Greet een interieurwinkel in een landelijke industriële sfeer gestart: Greetz Wonen. In dit knusse winkelhuis, dat je bereikt door het originele gangetje even ‘over te steken’, worden stoere kussens van HK Living verkocht, maar ook items van het Scandinavische Hubsch, servies en textiel van At Home with Marieke en veel leuks van PTMD en Zusss.
Info: Noard 59-61, Workum, www.greetzwonen.nl en www.albertsschilder-interieur.nl

4. Op maat

In een bijzonder mooi en groot pand (drie monumentale huizen, een toegangspoort, binnentuin en veranda) vind je bij Robynz wonen en mode onder een dak. Diverse stijlkamers zijn compleet ingericht met bekende en nieuwe merken. Veel van de meubels die je hier ziet, worden onder eigen label geproduceerd, dus er zijn talloze mogelijkheden om iets naar wens en op maat te laten maken. De stijl van Robynz is tijdloos, stoer, sober, chic met een tikkeltje landelijk accent.
Info: Merk 20-21-22, Workum, www.robynz.nl

5. Ogen voor en achter

Koch Kado Antiek is een winkel vol antiek, curiosa, decoratie-items, zilveren sieraden en aparte kleding. Een paar keer per jaar reist de eigenares af naar Engeland, of ze schakelt een Engelse vriendin in om op zoek te gaan naar bijzondere woonitems. Hier moet je ogen voor en achter hebben om alles goed in je op te kunnen nemen. De winkel staat en hangt vol met glaswerk, kroonluchters, kleine speeldoosjes, antiek textiel, oud en nieuw zilver, ijzeren ledikantjes en antieke meubels.
Info: Merk 13, Workum, www.kochkado.nl

Over Workum

Het stadje Workum, een karakteristiek Elfstedenstadje in de zuidwesthoek van Friesland, is een van de oudste steden van de provincie. Workum heeft voor iedereen genoeg te bieden: musea, gezellige terrasjes, een gevarieerd winkelaanbod en een adembenemend mooie natuur.

Meer lezen over Friesland? Ontdek hier 5 leuke tips voor een dagje Friesland. Of ga shoppen in Bolsward in een van de 4 interieuradresjes. Ook in Joure hebben we de 3 tofste interieuradresjes voor je opgelijst.

Bron: WONEN Landelijke Stijl augustus/september 2014 | Fotografie: Anneke Gambon | Tekst: Wilma Tjalsma