De 4 leukste interieuradresjes in Bolsward, Friesland

In de provincie Friesland vind je een heleboel leuke brocante- en interieurwinkels. Wij namen een voorproefje in de regio zuidwest en bezochten een aantal historische Friese plaatsen met leuke shopadressen. Hier ontdek je de 4 leukste interieuradresjes in Bolsward.

1. Hip & Fri(e)s

In een historisch pand in het centrum van Bolsward tref je de bijzondere winkel By Pimpé aan. Hier vind je naast woonaccessoires, cadeau-artikelen en opgeknapte meubeltjes ook een gezellige theetuin waar je kan genieten van huisgemaakte taartjes, heerlijke streekproducten en een gezonde lunch. By Pimpé biedt een dagbesteding aan mensen met een verstandelijke beperking, met zichtbaar plezier helpen zij mee in de winkel. Je kan hier ook terecht voor een uitgebreide high tea en gezellige workshops, zoals vogelhuisjes, theemutsen en een keukenschort maken! Erg leuk is de eigen lijn Hip & Fri(e)s, een collectie woonitems, zoals kussens en borden, met een Friese tekst!
Info: Jongemastraat 31, Bolsward, www.bypimpe.nl

2. Mix van oud & nieuw

Een winkel om heerlijk door te struinen, dat is De 3de Kamer. Oud, nieuw, brocante en soms zelfs een stukje antiek zorgen voor een verrassend aanbod. Eigenaar Albert Bosscha gaat bijna maandelijks op pad, in binnen- en buitenland, om ervoor te zorgen dat de winkel goed gevuld blijft. Naast leuke woonitems verkoopt De 3de Kamer ook zijdebloemen, scheersets van Edwin Jagger, bad- en verzorgingsproducten van Crabtree & Evelyn, lekkere streekjams en diverse soorten thee. “Mijn winkel is een begrip in Bolsward en omstreken vanwege de sfeer, het bijzondere assortiment. Ik vind dat een winkel gewoon leuk moet zijn”, vertelt Bosscha.
Info: Dijkstraat 6, Bolsward, www.de3dekamer.nl

3. Emaillen keukenspul

Liefhebbers van emaille uit grootmoeders tijd zijn hier aan het juiste adres! Vergieten, zand-zeep-soda-bussen en mokken zijn hier verkrijgbaar. Bij Le Lief Maison zijn de meeste meubelen door eigenaars Gea en Gerrit eigenhandig opgeknapt. Naast brocante-items, oude Biedermeierkasten, stoeltjes, spiegels en verlichting worden hier ook nieuwe spullen verkocht zoals quiltplaids, kussens, manden en kaarsen.
Info: Snekerpoort 3, Bolsward, www.leliefmaisonlandelijkwonen.nl

4. Op zolder

Bij de Oude Zolder vind je prachtige brocante en landelijke woonaccessoires, cadeautjes, klein meubilair én keukenbenodigdheden uit de jaren 60 en 70. Heel erg vintage en dus heel erg leuk!
Info: Friezenburg 68, Bolsward, www.deoudezolder.nl

Over Bolsward

Hanzestad Bolsward is van oudsher een stad van handel en cultuur. Dat zie je terug in de mooie monumentale binnenstad met haar grachten, oude panden en het prachtige historische stadhuis. Bolsward is een levendige stad, met een gezellig centrum, sfeervolle winkels en leuke terrassen.

Meer lezen over Friesland? Ontdek hier 5 leuke tips voor een dagje Friesland. Of ga shoppen in Workum in een van de 5 interieuradresjes. Ook in Joure hebben we de 3 tofste interieuradresjes voor je opgelijst.

Bron: WONEN Landelijke Stijl augustus/september 2014 | Fotografie: Anneke Gambon | Tekst: Wilma Tjalsma