De 3 leukste interieuradresjes in Joure, Friesland

In de provincie Friesland vind je een heleboel leuke brocante- en interieurwinkels. Wij namen een voorproefje in de regio zuidwest en bezochten een aantal historische Friese plaatsen met leuke shopadressen. Hier ontdek je de 3 leukste interieuradresjes in Joure.

1. Bonbondoos

“Het is hier net een bonbondoos!”, vertelt een Friese dame ons terloops als we rondkijken bij Lof der Zotheid. Een groot compliment vinden eigenaressen Auk Brongers en Margreet de Graaf.
 “Wij kiezen onze merken en collecties op basis van gevoel. En dat gevoel kunnen we het best omschrijven als eenvoud, warmte, comfort, vrouwelijk en stoer, met oog voor detail.” Lof der Zotheid is een winkel waar je terechtkan voor een mooi cadeautje, leuke woonaccessoires, iets bijzonders voor in de keuken, een mooi woon-, kook- of lifestyleboek of een comfortabel kledingstuk. We noemen een paar merken: Madam Stoltz, House Doctor, Zusss, Bloomingville en HKLiving.
Info: Midstraat 98, Joure, www.lofderzotheidjoure.nl

2. Kleine bijenkorf

In een historisch pand in het centrum van Joure vind je bij Stijl Leven & Wonen interieur en fashion onder één dak. ‘Verwen uzelf en anderen’ luidt hun motto, want dat kan hier met mooie woonaccessoires van onder meer It’s about Romi, Brynxz, Rustik Lys en Linum en de heerlijke geurlijn voor body & bath van Janzen. Zin in een nieuwe tas, mooie laarzen of een compleet nieuwe outfit? Loop dan vooral even naar achter, waar je merken ziet als Fred de la Bretonière, Ilse Jacobsen, Walk in the Park en 10Days. Klanten typeren de winkel van eigenares Geja Kingma regelmatig als een kleine bijenkorf. Iets waar wij het helemaal mee eens zijn!
Info: Midstraat 22, Joure, www.stijl-joure.nl

3. Persoonlijk advies

We lopen de winkel van Brecht Beetstra binnen, die net de laatste hand legt aan een stylingadvies voor klanten uit het Utrechtse Laren. “Ik krijg mensen uit heel Nederland in mijn winkel. Vaak zijn ze hier in de buurt op vakantie en hebben ze meer tijd en zin om na te denken over iets voor in huis.” Brecht staat garant voor een ‘simpel chique’ woonsfeer, wat zoveel betekent als: eenvoudig en sober kleur- en materiaalgebruik. Brecht is een specialist in mix & match en haar woonitems sluiten niet alleen naadloos aan in een strak interieur, maar komen ook prachtig tot hun recht in een landelijke leefomgeving. Verf van Painting the Past en L’Autentique, stoere kleden van Cunera, heel veel stoffen, een mooie collectie vloertegels en kussens en lampenkappen van het eigen label Brechts.
Info: Midstraat 1, Joure, www.brechts.nl

Over Joure

Joure wordt naar oud-Friese gewoonte een ‘vlecke’ genoemd: een plaats die het midden houdt tussen een dorp en een stad. Want hoewel Joure geen stad is, is deze gezellige plaats al eeuwen geleden het predicaat ‘dorp’ ontgroeid. Het woonwinkelen speelt zich voornamelijk af in de centraal gelegen Midstraat.

Meer lezen over Friesland? Ontdek hier 5 leuke tips voor een dagje Friesland. Of ga shoppen in Bolsward in een van de 4 interieuradresjes. Ook in Workum hebben we de 5 tofste interieuradresjes voor je opgelijst.

Bron: WONEN Landelijke Stijl augustus/september 2014 | Fotografie: Anneke Gambon | Tekst: Wilma Tjalsma