Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting in NL

Abonneer nú met korting

De 10 mooiste voorjaarsbeurzen

De lente komt eraan, en voor velen is dat hét uitgelezen moment om het in- en exterieur grondig onder handen te nemen. Niet toevallig dus dat er de komende weken heel wat inspirerende beurzen op de agenda staan. De redactie van WONEN Landelijke Stijl ging door het ruime aanbod en selecteerde de interessantste voorjaarsbeurzen!

voorjaarsbeurzen beurs

1. Tuin & Sfeer

Wat? Meer dan 12.000 vierkante meter tuininspiratie belooft de organisatie van Tuin & Sfeer. Dat in de vorm van toontuinen zo groot als stadstuinen, maar ook alle nieuwe trends voor tuin, decoratie, outdoor design, lifestyle en wellness vind je hier terug.
Waar? Ethias Arena, Hasselt (BE)
Wanneer? 19 t.e.m. 21 februari 2016
Meer info: www.tuin-sfeer.be

2. Fiets- en wandelbeurs

Wat? Liefhebbers van het landelijke leven vertoeven graag in de natuur. Als dat in de vorm van een fiets- of wandelvakantie is, dan ben je op deze beurs aan het juiste adres. Naast de exposanten krijgt Spanje als gastland extra aandacht.
Waar? Jaarbeurs, Utrecht (NL) en Antwerp Expo, Antwerpen (BE)
Wanneer? 20 en 21 februari 2016 (NL) en 27 en 28 februari 2016 (BE)
Meer info: www.fietsenwandelbeurs.nl of www.fietsenwandelbeurs.be

3. Tuinidee

Wat? Met meer dan 250 exposanten heeft Tuinidee 2016 alles in huis voor een verrukkelijk buitenleven. Je ontdekt er inspiratietuinen, showtuinen, presentaties van tuinspecialisten, tuinmeubelen, buitenkeukens, potterie en nog zoveel meer.
Waar? Brabanthallen, ’s-Hertogenbosch (NL)
Wanneer? 25 t.e.m. 28 februari 2016
Meer info: www.tuinidee.nl

4. Batibouw

Wat? Op de grootste bouw- en woonbeurs van België kun je terecht voor alles wat met bouwen te maken heeft: regelgeving, ruwbouw, domotica, meubelen, afwerking, tuinontwerp … En dat in alle stijlen van hypermodern tot klassiek.
Waar? Brussels Expo, Brussel (BE)
Wanneer? 25 februari t.e.m. 6 maart 2016
Meer info: www.batibouw.be

5. Excellent Wonen & Leven

Wat? Alle facetten die het leven aangenamer kunnen maken, komen aan bod op dit frisse voorjaarsevenement. Een luxueuze vakantie, een nieuw interieur, een droomauto of exclusieve juwelen: je vindt het hier allemaal!
Waar? Beursgebouw, Eindhoven (NL)
Wanneer? 3 t.e.m. 6 maart 2016
Meer info: www.excellentwonenenleven.nl

6. Beurs Eigen Huis

Wat? De voorjaarseditie van Nederlands grootste bouw- en verbouwbeurs opent zijn deuren voor iedereen met (ver)bouwplannen. Financiering, een architect zoeken, isolatie, ramen en deuren, afwerking: geen enkel aspect ontbreekt.
Waar? Jaarbeurs, Utrecht (NL)
Wanneer? 4 t.e.m. 6 maart 2016
Meer info: www.realiseerjedroomhuis.nl

7. TuinXpo

Wat? Of je nu op zoek bent naar een strakke tuin of eerder een natuurlijke tuin met grillige vormen: op TuinXpo vind je inspiratie genoeg. Naast inspirerende groenzones, demotuinen en tuininrichting is er ook plaats voor een heus kwekerspaviljoen.
Waar? Kortrijk Xpo, Kortrijk (BE)
Wanneer? 4 t.e.m. 7 maart 2016
Meer info: www.tuinxpo.be

8. Bois & Habitat

Wat? Hout en de landelijke stijl zijn bijna onlosmakelijk met elkaar verbonden. Bois & Habitat is de grootste Europese beurs rond bouwen, verbouwen, in- en exterieurvormgeving, bemeubeling en design met hout.
Waar? Namur Expo, Namen (BE)
Wanneer? 18 t.e.m. 21 maart 2016
Meer info: www.bois-habitat.be

9. Voorjaarsfair Lentiade

Wat? Het park van het voormalige Land van Ooit, met het kenmerkende roze kasteel, vormt het prachtige decor voor deze voorjaarsfair. Bij de meer dan 150 standhouders vind je brocante, woondecoratie, culinaire streekproducten …
Waar? Poort van Heusden, Heusden (NL)
Wanneer? 16 en 17 april 2016
Meer info: www.lentiade.nl

10. Floraliën Gent

Wat? Liefhebbers van bloemen en planten beleven een absoluut hoogtepunt op de 35ste editie van de Floraliën in Gent. Voor die gelegenheid verlaat de organisatie de hallen van Flanders Expo en palmt het vier locaties in de stad in.
Waar? Kunstenkwartier, Gent
Wanneer? 22 april t.e.m. 1 mei 2016
Meer info: www.floralien.be

Bron tekst: Bert De Pau | Foto’s van links naar rechts: Beurs Eigen Huis, Floraliën Gent – Bart van Leuven, Tuinidee, Batibouw, Tuin & Sfeer, Fiets- en Wandelbeurs – Peter Cristiaensen, Excellent Wonen & Leven en TuinXpo