Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting in NL

Abonneer nú met korting

De juiste kleuren in huis

Bij een verbouwing komt heel wat kijken en het is vaak een hele zoektocht naar de juiste stijl en kleuren voor je huis. Een likje verf, gewaagd behang of een nieuwe opstelling voor je meubelstukken: vier voorbeelden om inspiratie mee op te doen.

kleuren wonen landelijke stijl boek a way of living carte colori

Gedurfde kleuren

Na een lange zoektocht werden Chantal en Pascal betoverd door de charmante sfeer van deze woning. Ze maakten een hele switch in hun interieur, want de moderne meubels voelden kil in huis. Om de muren met kalkverf te schilderen, kwamen ze in contact met Carien van Pand 17. “Ze werkt met kalkverf van Carte Colori en zorgde voor de juiste kleuren op de juiste plek. We vonden al die tinten wel spannend, maar we waren snel overtuigd en besloten het hele huis te doen. De kleurkeuzes hebben hier echt het verschil gemaakt”, legt Chantal uit. Op de wand in de woonkamer is de bruingrijze kleur Piombo gebruikt en op de schouw het zwarte Nero. “Alle tinten blenden prachtig en de sfeer in ons huis is zoveel warmer geworden.”

kleuren wonen landelijke stijl boek a way of living laetitia de knudt en dauby

Eenheid in accenten

Deze villa was instapklaar, maar voelde nog niet als een thuis. Interieurarchitecte Laetitia Deknudt hielp de bewoonster het ruimtegevoel en de lichtinval optimaal benutten. “Door de opstelling van de haard en twee fauteuils werd het mooie zicht naar de tuin geblokkeerd. Daarom heb ik voorgesteld om de haard te verplaatsen.” Het interieur onderging een metamorfose en Laetitia zorgde voor eenheid in de kleuraccenten. In de stijlvolle zithoek met gloednieuwe haard koos ze voor lichte kleuren. “De gordijnen met een blauwe toets vormden de basis voor de blauwe accenten van de fauteuils en van de op maat gemaakte kast in de eethoek. De kast is afgewerkt met grepen van Dauby die perfect passen bij de sfeer van het huis”, zegt Laetitia. In de ruimtes boven legde ze oudroze kleuraccenten.

kleuren wonen landelijke stijl boek a way of living het sfeerhuis

Schilderen als relatietest

Toen Fred en Celia samen de hoge plafonds en muren van hun monumentale burgermeesterwoning gingen verven en behangen, kregen ze er meteen een relatietest bij. Ook hun smaken verschillen: hij geeft de voorkeur aan stoer en zij houdt meer van klassiek. ‘t Sfeerhuis Interieur & Deocratie hielp het koppel om een balans te vinden in de stijlen. “Ze adviseerden om krijtverf van Painting in the Past te gebruiken, die aansluit bij de sfeer van het huis. Om de rust te bewaren verfden we de vijf romantische schouwen in dezelfde kleur. Ook alle bijzondere behangen van Elitis en Arte waren een idee van ’t Sfeerhuis. Met accessoires en styling hebben ze het tot in de puntjes afgewerkt”, vertelt Celia. Een droomhuis waar ze samen oud willen worden.

mart

Zachte basis

Elines meisjesdroom kwam uit toen ze met haar gezin verhuisde naar een huisartsenpraktijk. De prachtige lichtinval was al aanwezig, maar een groot renovatieproject stond te wachten. Met een voorkeur voor een strak interieur met een landelijk accent, voerde ze de stijl in alle ruimtes door en kozen voor zachte basiskleuren. Omdat alle kleuren op elkaar zijn afgestemd, straalt het huis rust uit en met enkele accessoires voegen ze een zachtgroene kleur toe. “De meeste meubels en accessoires komen van bij Mart. De warme stijl sprak ons direct aan. Ik ben dol op inrichten, de juiste kleuren bij elkaar zoeken en zorgen dat de decoratie mooi bij elkaar past”, vertelt Eline. Dicht bij de oude, open haard brengt het gezin veel tijd door in de ruime zitbank van Mart.

wls a way of living cover

Meer inspiratie nodig?

De bovenstaande getuigenissen komen uit ons luxeboek ‘A way of living’, waarin je maar liefst 23 inspirerende binnenkijkreportages vindt.
Vanuit Nederland kun je het boek hier bestellen.
Woon je in België, klik dan hier of geniet van onze zomerse boekendeal!

Bron beeld: 1. Realisatie Carte Colori, fotografie Anneke Gambon – 2. Realisatie Laetitia Deknudt Interieur & Dauby, fotografie Sarah Van Hove – 3. Realisatie ’t Sfeerhuis Interieur & Decoratie, fotografie Anneke Gambon, 4. Realisatie Mart, fotografie Iris Planting | Tekst Flore Baeken, Bert De Pau, Yvonne van Galen