Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting in NL

Abonneer nú met korting

Bouwmaterialen als surplus voor je landelijke tuin

Een succesvolle tuin bestaat niet alleen uit bloemen en planten. Bouwmaterialen brengen structuur in je tuin en kunnen die zelfs naar een hoger niveau tillen. Misschien zorgen deze realisaties wel voor de nodige inspiratie voor jouw landelijke tuin?

bouwmaterialen Vandemoortel Rustieke Bouwmaterialen

Sfeervolle klinkers

De eigenaars van deze B&B aan de Belgische kust wilden niet alleen hun gastenkamers tot in het kleinste detail afwerken. Ook de tuin rond de landelijke woning is een waar paradijs. Heel sfeervol is bijvoorbeeld het pad van oude kleiklinkers van Vandemoortel Rustieke Bouwmaterialen dat zich tussen de weelderige bloemen een weg richting het zwembad baant.

bouwmaterialen 't Achterhuis
© Bieke Claessens

Nieuw met geschiedenis

Toen de bewoners hun nieuwe, rietgedekte villa lieten bouwen, stelden ze alles in het werk om een zo authentiek mogelijk eindresultaat te creëren. Daarvoor gebruikten ze tal van antieke bouwmaterialen van ’t Achterhuis: een smeedijzeren prieeltje, oude gevelstenen, authentieke klinkers en dus ook deze nieuw gemaakte trap van oude, handgevormde pastoriestenen.

bouwmaterialen Joris Van Apers
© Luc Roymans

Sereen toevluchtsoord

Half verscholen in de tuin naast een vijver staat een tuinhuisje dat Joris Van Apers bijna integraal met antieke bouwmaterialen gebouwd heeft. Alle elementen lijken voor elkaar geboren: de achttiende-eeuwse planken op de vloer, de ossenbloedrood geverfde kaasplanken op de wanden, de antieke haard, de prachtig vergrijsde balken …

bouwmaterialen Castle Stones
© Anneke Gambon

Oosters geïnspireerd

Maurits – eigenaar van Castle Stones – en Manon toverden een bijna vervallen boerderij in ongeveer een jaar tijd om tot een absoluut droomhuis. Ook aan de buitenzijde en in hun tuin verloren ze geen detail uit het oog. Buiten genieten ze vooral van de grote potten en Balinese banken die hun tuin en terrassen in een oosterse sfeer onderdompelen.

bouwmaterialen Poorten Pauwels

Gepast visitekaartje

Voor veel mensen is een poort niet alleen een manier om wat extra privacy en veiligheid rond hun tuin te verwezenlijken. Vaak is het ook een visitekaartje voor de rest van de woning en tuin. Zo ook in dit geval. De hardhouten poort met rustieke poortpalen van Poorten Pauwels past helemaal bij de stijl van de bijbehorende landelijke villa.

Wie aan bouwmaterialen in de tuin denkt, denkt natuurlijk ook aan bijgebouwen. Inspirerende voorbeelden daarvan vind je hier.

Ben je benieuwd wat de andere geheimen zijn voor een landelijke droomtuin? Ontdek ze hier.

Bron beeld: zie omschrijving bij foto’s | Tekst Bert De Pau

Nog geen abonnement?

Ben je geïnspireerd geraakt door dit artikel en wil je graag een abonnement op Wonen Landelijke Stijl afsluiten? Klik dan hier.