Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting in NL

Abonneer nú met korting

Je feesttafel aankleden: traditioneel of verrassend?

Een essentieel element van je kersttafel is de bordschikking. Kies jij voor een klassieke opstelling met onderborden en het servies er mooi naast? Of mag het eens iets anders zijn? Zie hier vijf inspirerende voorbeelden, van traditioneel tot verrassend.

1. Netjes gerangschikt

Charlotte koos voor een klassieke bordschikking, met alle borden, glazen en servies voor het hele kerstmenu netjes gerangschikt. De dominerende kleuren zijn wit en groen dankzij het aardewerk van onder meer Braxton en Arenito en het linnen tafelkleed van Portico. Het zilveren bestek, ooit van Charlottes oma, geeft een extra feestelijke touch aan het geheel.

kerst bordschikking wit bruin2. Uitnodigende bruintinten

Het gezin van Marieke brengt de rest van het jaar het grootste deel van de tijd aan de eettafel door. Tijdens het kerstfeest zal dat wellicht niet anders zijn. De rustig aangeklede tafel – in bruine en witte tinten van onder meer Steelite en Kookwinkel Oldenhof – ziet er alvast uitnodigend uit.

kerst bordschikking antiek3. Luxe tot in het detail

Een tot in de puntjes afgewerkte tafelstyling zorgt ervoor dat je gasten al zin krijgen om te eten nog voor het eerste hapje op tafel verschenen is. Op deze tafel straalt elk detail luxe uit, van de messing kandelaars van ’t Achterhuis tot de linnen servetten en antieke messen van Floorabella. Een zelfgemaakte menukaart maakt het helemaal àf.

kerst bordschikking blauw paars4. Ondersteboven

Verrassend kun je het zeker noemen: een glas dat niet rechtop naast het bord staat, maar ondersteboven op het bord. Het is een leuke manier om het bord aan te kleden met een natuurlijke decoratie, in dit geval een hortensiabloem en een dennentak. Minstens even verrassend is het servet: niet strak gevouwen, maar nonchalant bijeengeknoopt met een stukje leer.

kerst bordschikking hout5. Stoere combinatie

Kleine hapjes gepresenteerd in een frivool lepeltje: we hebben het intussen allemaal wel al gezien. Kies je voor stoere, houten borden en onderborden? Zoek dan voor je hapjes iets wat erbij past. Hier is het amuseplankje van Aura Peeperkorn bijvoorbeeld een mooie aanvulling voor het onderbord van Frieda Dorresteijn en het ontbijtbord van Mica Decorations. Bron beeld: 1. realisatie Villadarte Interior Design & Home Collection, fotografie Anneke Gambon – 2. fotografie Corine Hoge Bavel-Jansen – 3. styling Angelique van Oort en Floor van Dinteren, fotografie Sarah Van Hove  – 4. styling José Spaans, fotografie Sarah Van Hove – 5. styling Frieda Dorresteijn, fotografie Joyce Vloet | Tekst Bert De Pau

Nog geen abonnement?

Ben je geïnspireerd geraakt door dit artikel en wil je graag een abonnement op Wonen Landelijke Stijl afsluiten? Klik dan hier.