Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting in NL

Abonneer nú met korting

Bijgebouwen: meer dan zomaar een tuinhuis

De tijd dat bijgebouwen alleen maar een elegante manier waren om fietsen, speelgoed en tuingereedschap aan het oog te onttrekken, ligt al lang achter ons. Deze inspirerende realisaties staan garant voor een vakantiegevoel in eigen tuin.

bijgebouwen All Seasons Veranda's
© Krokant

Extra genieten

Een van de manieren om de grens tussen binnen en buiten te vervagen, is een oranjerie. De eigenaars van deze karaktervolle villa gaven All Seasons Veranda’s de opdracht hun huis te vergroten met een aluminium woonuitbreiding met Steellook-profielen van waaruit ze heerlijk kunnen genieten van het zicht op hun tuin met zwembad en vijver.

bijgebouwen Jan de Boer Tuinhuizen

Beschutte buitenkamer

Hier zochten de bewoners een manier om extra woonruimte te creëren in hun tuin. Dat werd uiteindelijk een houten buitenkamer met glazen puien van Jan de Boer Tuinhuizen. Dankzij de cosy bank bij de kachel, de op maat gemaakte eettafel en de buitenkeuken met barbecue (niet te zien op de foto) heeft dit bijgebouw alles voor een hele dag outdoorpret.

bijgebouwen De Tuyn-Kamer

Binnen of buiten?

Bijgebouwen heb je in verschillende soorten, materialen en maten. In dit specifieke geval kozen de bewoners voor een eikenhouten kapschuur van De Tuyn-kamer met Tule du Nord-dakpannen en een zinken dakgoot. De binnenwanden zijn ruw gestuukt met cement. Dankzij de stalen schuifdeur kun je hier zowel een binnen- als buitengevoel creëren.

bijgebouwen Bronkorst Buitenleven

Stijlvol buitenverblijf

In hun bosrijke tuin was het voor de bewoners al langer heerlijk vertoeven, maar sinds de komst van hun buitenverblijf van Bronkhorst Buitenleven kan de pret niet meer op. Het onbehandelde eikenhout laat zich perfect integreren in de natuurlijke omgeving. Dankzij de glazen schuifwand en de kachel kunnen ze er bovendien ook buiten de zomer van genieten.

Comfortabel genieten

Uiteraard hoef je geen volledig gebouw te (laten) bouwen om extra te genieten van je tuin. Ook een tuinkamer als uitbreiding van de bestaande woonruimte kan een gelijkaardig effect sorteren. ADR Construct vergrootte de woonkamer met een extra zithoek van waaruit de bewoners onder alle weersomstandigheden comfortabel van hun tuin kunnen genieten.

bijgebouwen Markilux

Schaduw op maat

Voorlopig nog geen budget voor een bijgebouw? Of laat de ruimte rond je woning dit niet toe? Ook met een overkapping kun je al genieten van veel van de voordelen. Hier zochten en vonden de bewoners beschutting voor hun omheinde terras onder een op maat gemaakte zonwering van Markilux. Zo houden ze zelfs op de warmste zomerdagen het hoofd koel.

Wil je nóg meer buiteninspiratie? Check dan zeker ons artikel waarin je in 10 stappen je landelijke droomtuin verwezenlijkt.

Of zoek je nog zitmeubels om je bijgebouw mee in te richten? Daar vind je hier een aantal inspirerende voorbeelden van.

Bron beeld: zie beschrijvingen bij foto’s | Tekst Bert De Pau

Nog geen abonnement?

Ben je geïnspireerd geraakt door dit artikel en wil je graag een abonnement op Wonen Landelijke Stijl afsluiten? Klik dan hier.