Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting in NL

Abonneer nú met korting

6 must-haves voor je landelijke badkamer

Spendeer je graag veel tijd in de badkamer? Is het voor jou een plek om volledig tot rust te komen? Dan is het essentieel dat je landelijke badkamer tot in het kleinste detail klopt. Deze must-haves mogen zeker niet ontbreken.

1 – Een vrijstaand bad

Het summum van een landelijke badkamer is een vrijstaand bad. Keuze is er alvast te over: kies je voor een royaal bad op sokkel, een strak exemplaar als tegengewicht voor de rest van je interieur of een elegant bad op pootjes?
(foto links: ’t Achterhuis • foto midden: Duravit • foto rechts: Windsor Bathrooms)

2 – Maatwerk

Geen betere manier om van je landelijke badkamer iets persoonlijks te maken dan te kiezen voor maatwerk. Of het nu gaat om één wastafelmeubel of een volledige kastenwand: als iets specifiek voor jou gemaakt is, voel je je pas echt helemaal thuis.
(foto links: Tinello Keuken & Interieur • foto rechts: Schoonhoven Keukens)

3 – Kranen als eyecatchers

Ze zijn gemaakt om je bad of wastafel mee te vullen, maar kranen kunnen ook een esthetische rol spelen in een landelijke badkamer. Een strak in de muur ingebouwde kraan geeft je badkamer bijvoorbeeld een compleet andere look dan een nostalgische kraan naar Engels model.
(foto: Taps & Baths, © Claude Smekens)

4 – Luxueuze vloer

Net zoals in elke ruimte is ook in een landelijke badkamer de vloer van groot belang voor de sfeer en de uitstraling. Een luxueuze vloer van hoogwaardige materialen geeft je het gevoel in een royale hotelsuite te baden.
(foto links: Joris van Apers • foto rechts: Neptune by The Classic House)

5 – Het perfecte wastafelmeubel

Een badkamer zonder wastafel is ondenkbaar. Denk op voorhand goed na wat je wilt: een wastafel voor een of meerdere personen, een basismodel of maatwerk, klassiek of modern …
(foto links: Frank Pouwer • foto midden: Facq • foto rechts: X2O)

6 – Verrassende wandtegels

Wandbetegeling is een keuze die het al eeuwenlang goed doet in de badkamer. Je kent ongetwijfeld de klassieke metrotegels, mozaïekbekleding of keramische tegels, maar waarom zou je eens niet voor iets verrassends gaan, zoals metaal?
(foto: Dauby)

Bron beeld: zie tekst bij foto’s | Tekst Bert De Pau

Nog geen abonnement?

Ben je geïnspireerd geraakt door dit artikel en wil je graag een abonnement op Wonen Landelijke Stijl afsluiten? Klik dan hier.