Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting in NL

Abonneer nú met korting

6x dromen van een witte kerst

“Krijgen we dit jaar een witte kerst?” Elk jaar kijken mensen er reikhalzend naar uit, tot de weerman-/vrouw hun illusies alweer doorprikt. Dit jaar kun je echter zelf voor een witte kerst zorgen in je interieur, en dat zelfs zonder sneeuw!

1. Alles kleurt wit

Karen en Patrick houden van Scandinavische toetsen in hun interieur. Wit past daar perfect bij. De katoentakken, de accessoires van zilverwerk, het linnen tafellaken, het keramiek …: alles kleurt wit.

witte kerst bank kussens vacht2. Sneeuwwitte vacht

Nog het dichtst in de buurt van een witte kerst kom je met een sneeuwwitte schapenvacht. Heerlijk om je op koude winterdagen mee in te duffelen, superzacht om over te strelen, maar ook gewoon mooi om naar te kijken als louter decoratief element.

witte kerst tafel bloemen aan plafond3. Heerlijk hangen

Misschien vallen er geen sneeuwvlokjes uit de lucht, maar wel bloemblaadjes op je tafel. Charlotte versierde haar takkenlamp met olijftakken en witte amarylissen. Ook op haar eettafel zelf koos ze voor een combinatie van wit en groen.

witte kerst soepkommen paspop vogel4. Witte ontbijthoek

Zo ziet de ontbijthoek van Hetty eruit tijdens de kerstperiode. In plaats van een klassiek tafellaken koos ze voor een oude mangeldoek. Die combineerde ze met heel wat witte accessoires, zoals oude terrines, kaarsen en een opgezette eend. Zelfs de anders donkere paspop kreeg een wit extraatje in de vorm van vleugels.

witte kerst ontbijthoek5. Natuurlijke combinatie

Nog zo’n sfeervolle ontbijthoek is die bij styliste Marie Masureel thuis. Zij koos ervoor om niet voor spierwit te gaan, maar een natuurlijke combinatie van beige, wit, bruin en zelfs een streepje groen toe te passen.

witte kerst kaarshouder6. Kaarsenhouders van klei

Dit jaar geen zin in standaard windlichthouders? Maak dan zelf kaarsenhouders van klei. Eerst steek je de stervormpjes met een bakvorm uit witte klei uit en daarna laat je de klei drogen. Simpel, toch? Bron beeld: 1. styling Marie Masureel, fotografie Bieke Claessens – 2. realisatie & fotografie Meubelpark De Bongerd – 3. realisatie Villadarte Interior Design & Home Collection, fotografie Anneke Gambon – 4. realisatie Het Franse Huis, fotografie Anneke Gambon – 5. styling Marie Masureel, fotografie Jan Liégois – 6. styling Marie Masureel, fotografie Bieke Claessens | Tekst Bert De Pau

Nog geen abonnement?

Ben je geïnspireerd geraakt door dit artikel en wil je graag een abonnement op Wonen Landelijke Stijl afsluiten? Klik dan hier.