Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting in NL

Abonneer nú met korting

15x inspiratie voor je nieuwe vloer

In je zoektocht naar een nieuwe vloer kun je eindeloos lezen over de voor- en nadelen van elke optie. Beelden zeggen echter vaak veel meer dan woorden. Daarom gingen we op zoek naar vijftien inspirerende voorbeelden. Kies jij voor hout, natuursteen of een andere vloer?

1. Vloer met allure

Hout blijft een populair materiaal in landelijke woonkamers. Het van nature warme karakter straalt een enorme gezelligheid uit. Zeker wanneer die warme uitstraling net als in deze realisatie ook nog eens gecombineerd wordt met vloerverwarming. Door de plaatsing in visgraatmotief krijgt deze eikenhouten vloer van XL Floors – geplaatst door Bebo Parket – extra allure.

vloer landelijk slaapkamer de bongerd hout2. Blotevoetenvloer

Wat voor de woonkamer geldt, geldt misschien nog meer voor de slaapkamer. Hier toont hout zich een ideale blotevoetenvloer. Het team van Meubelpark De Bongerd koos in dit geval voor een verouderde, eikenhouten vloer met planken van groot formaat.

vloer landelijk hout interieurke overloop3. Mooie harmonie

Veel mensen hebben de neiging om in doorgangsruimtes wat goedkopere materialen te plaatsen dan in de ruimtes waar dagelijks geleefd wordt. Een foute redenering, want doordat ze de verbinding vormen van de ene ruimte naar de andere, wordt de vloer er zwaar belast en moet die dus kwalitatief zijn. Wanneer je in de gang dezelfde materialen gebruikt als in de aangrenzende ruimtes, creëer je bovendien een mooie harmonie. Deze overloop – waar ’t Interieurke een vloer van Frans eikenhout in visgraatmotief plaatste – illustreert dat.

vloer landelijk de opkamer keuken natuursteen4. Italiaanse flair

Een andere geliefde vloerbedekking in landelijke woningen is natuursteen. Het steeds unieke resultaat van miljoenen jaren natuurlijke processen spreekt velen tot de verbeelding. Een mooi voorbeeld van zo’n natuurstenen vloer is deze realisatie van De Opkamer. Samen met de bewoners kozen zij in de keuken voor Italiaans travertin.

vloer landelijk nibostone natuursteen5. Stoer en ruw

Natuursteen vind je in ontelbaar veel soorten, kleuren en afmetingen. Had de vorige vloer nog extra grote tegels in een lichte tint, dan oogt deze vloer duidelijk donkerder. Het gaat om vloertegels Noir Vignan uit de collectie van Nibo Stone. Bijzonder is het ruwe oppervlak, zodat de ruimte waarin je deze steen gebruikt meteen stoer oogt.

vloer landelijk neptune natuursteen badkamer6. Elegant op miniformaat

Van een heel ander kaliber is deze marmeren vloer. Het carraramarmer werd uitgevoerd in kleine, zeshoekige mozaïektegels. Neptune (bij ons verkrijgbaar via The Classic House) knipoogt met deze bijzondere vloerkeuze eveneens naar het marmeren werkblad van het wastafelmeubel.

vloer landelijk natuursteen kersbergen badkamer7. Binnen of buiten?

Beschikt de ruimte waarin je een vloer wilt plaatsen over een groot raam met uitzicht op de tuin? Dan is het een idee om een vloer te kiezen die een link lijkt te leggen tussen binnen en buiten. Het team van Kersbergen is in dat opzicht geslaagd. Dankzij de Bourgondische dallen lijken de bewoners op hun terras te baden.

vloer landelijk achterhuis natuursteen keuken8. Vloer vol geschiedenis

Wie voor natuursteen kiest, kan opteren voor een nieuwe vloer of voor een vloer die al een hele geschiedenis achter de rug heeft. Bij deze realisatie van ’t Achterhuis viel de keuze op een antieke, Belgische hardsteen. Zo klopt het plaatje helemaal, want ook de schouw en de kloostertafel zijn antiek.

vloer landelijk kleur en sfeer castle stones detail9. Precies echt

Steeds populairder wordende alternatieven voor natuurstenen vloeren zijn de tegels van Castle Stones. De tegels zijn werkelijkheidsgetrouwe imitaties van eeuwenoude stenen op basis van marmercement. Intussen is de collectie uitgegroeid tot tien modellen in diverse kleuren, zoals deze Dallen die Kleur & Sfeer plaatste.

vloer landelijk nieuwenhuizen castle stones bijkeuken10. Nieuwe plavuizen

Het werkelijkheidsgetrouwe karakter kan bijna niet beter geïllustreerd worden dan wanneer een firma met de naam Nieuwenhuizen Natuursteen ervoor kiest. Uit de collectie van Castle Stones ging de keuze hier naar Terra Stone, waarvan de uitstraling het best te vergelijken valt met estriken of plavuizen van twintig bij twintig centimeter.

vloer landelijk castlestones keuken11. Steen of hout?

Zaakvoerder Maurits van Castle Stones koos in zijn eigen woning logischerwijze voor zijn eigen producten. In zijn keuken opteerde hij voor Oak Bricks, die dankzij hun plaatsing in visgraatmotief bijna even warm ogen als een houten vloer.

vloer landelijk cementtegels windsor bathrooms12. Om ter schattigst

Als we het over vloeren op basis van cement hebben, dan mogen cementtegels uiteraard niet ontbreken. Met wat geluk kun je nog een mooie, authentieke vloer hergebruiken uit een afbraakpand. Gelijkaardige cementtegels worden echter ook nieuw gemaakt, met dezelfde schattige uitstraling. De keuzemogelijkheden zijn legio, zoals deze kleine greep uit het aanbod van Windsor Bathrooms bewijst.

13. Oude waaltjes

In plaats van natuursteen kun je ook kiezen voor gebakken stenen. Klinkers associëren we bijvoorbeeld eerder met terrassen en bestrating, maar ook binnen kunnen ze een prachtig effect sorteren. Kijk bijvoorbeeld maar naar wat Frissen Rustiek hier gerealiseerd heeft met oude blauwe waaltjes van Manoir Marie.

vloer landelijk coretec overloop14. Wel of geen hout?

Niet alleen voor natuursteen bestaan er alternatieven. Ook voor hout heb je verschillende opties als de ‘real thing’ om de een of andere reden toch niks voor jou is. Laminaat is de bekendste houtimitator, maar ook klik-pvc kan. Wanneer je dit huis binnenstapt, zou je niet verwachten dat de vloer uit de Naturals-collectie van COREtec geen echt hout is.

vloer landelijk vinyl parador badkamer15. Warme look & feel

Een ander alternatief voor hout is vinyl. De vloer Modular One van Parador heeft volgens de ontwikkelaars dezelfde authentieke uitstraling én de look & feel van echt hout, maar zou beter geschikt zijn voor gebruik in natte ruimtes, zoals badkamers.

Tekst Bert De Pau