Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting in NL

Abonneer nú met korting

DIY: XXL lamp met lieflijke kant

Lieflijk wit en hier en daar een beetje vergeeld … De kanten lapjes van bij oma stralen nostalgie uit en inspireerden ons om er deze extra grote bollamp mee te maken. Verzamel alle lapjes die je kunt vinden, van ragfijn tot grof gehaakt. Voor deze workshop heb je immers heel veel lapjes nodig, maar het effect is dan ook larger than life. 

kanten-lampAlle decoraties (Top Interieur).

Materialen

Werkwijze

  1. Blaas de ballon stevig op.
  2. Leg een kanten doekje op een aluminium schaal. Bestrijk het langs weerszijden rijkelijk met Paverpol en zorg ervoor dat beide zijden goed doordrenkt zijn.
  3. Plak het doekje op de ballon.
  4. Herhaal stap 2 en 3 tot de ballon volledig bedekt is. Zorg dat de randen van de doekjes elkaar mooi overlappen. Bestrijk eventueel – wanneer je een aantal doekjes geplakt hebt – nogmaals de naden zodat ze zeker mooi op elkaar aansluiten.
  5. Laat alles drogen tot de doekjes volledig droog en hard zijn. Voor het beste resultaat laat je hier zeker een nacht over gaan. Prik nu de ballon stuk.
  6. Knip aan de bovenzijde een gat in de kanten bal. Daar komt later de aansluiting voor de lamp door. Dit gat kan je ook gebruiken om de ballonresten aan de binnenzijde te verwijderen.
  7. Sluit de draad aan op de fitting.

Praktische tips

  • Wanneer je niet over voldoende doekjes beschikt, kan je ook een gehaakte sprei gebruiken en daar rondjes uit knippen.
  • Door de grootte van de ballon doe je deze workshop met minstens twee personen: iemand om de ballon vast te houden en iemand om de doekjes te plakken.
  • Zorg ervoor dat je de lamp niet te dicht bij de kanten doekjes aansluit. Dit om brandgevaar te vermijden. Laat de lamp ook niet branden als er niemand in de kamer is.

Bron: DECOREREN Landelijke Stijl najaar 2012 | Fotografie: Jonah Samyn | In samenwerking met BubbleXL en SNOER&ZO